CRIMEEA: Armata ucraineana este in stare de ALERTA

Presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a plasat armata in stare de alerta, pe fondul amenintarilor Rusiei cu o interventie militara, iar masurile de securitate la obiectivele strategice, inclusiv la centralele nucleare, au fost sporite.

Turcinov a facut acest anunt dupa o reuniune de urgenta a Consiliului pentru securitatea nationala.

“Am dat ordin de a pune armata in stare de alerta, de a consolida apararea centralelor nucleare, aeroporturilor si punctelor strategice”, a declarat Oleksandr Turcinov in cadrul unei conferinte de presa.

“Suntem convinsi ca Rusia nu va lansa interventia, deoarece aceasta ar insemna razboi si incheierea relatiilor intre cele doua tari”, a declarat la randul sau premierul ucrainean Arseni Iateniuk.

Citeste si: Negocieri esuate intre Obama si Putin. Ucraina in prag de razboi

Seful Guvernului ucrainean a declarat ca a purtat o discutie la telefon cu omologul sau rus Dmitri Medvedev in cursul careia a solicitat ca Rusia “sa-si intoarca in cazarmi fortele de la Marea Neagra pentru a calma situatia”.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut si a primit aprobarea Consiliului Federatiei, Camera superioara a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse in Ucraina pana la “normalizarea” situatiei.

Sursa foto: stiripesurse.ro