CRIMEEA: Atac asupra unei baze militare a Ucrainei. UPDATE

Un grup de combatanti prorusi au atacat astazi o baza militara ucraineana din Crimeea. O a doua baza a fost atacata putin mai tarziu fata de primul atac, in apropiere de Sevastopol.

UPDATE: Baza din apropiere de Sevastopol a fost ocupata cu blindate si arme automate, tragandu-se in aer focuri de avertisment, informeaza AFP. Vehicule blindate au patruns in unitatea militara din Belbek. Militanti prorusi au tras focuri de arma in aer pentru a-i soma pe militarii ucraineni sa paraseasca baza.

Mai multi membri ai unor militii proruse au atacat, sambata, o baza militara ucraineana din vestul regiunii Crimeea, anexata oficial de catre Rusia. Conform presei internationale, aproximativ 200 de combatanti inarmaţi au patruns in baza aeriana de la Novofedorivka, deschizand focul.
Militarii ucraineni s-au baricadat in cladirile unitatii, lansand mai multe grenade lacrimogene, dupa mai multe schimburi de focuri rusii punand stapanire pe baza si arborand drapelul Rusiei, in locul celui al Ucrainei.

Citeste si: CRIMEEA: Persoane inarmate au capturat o nava ucraineana de razboi

In mai multe baze militare de pe teritoriul Crimeei sunt in continuare militari ucraineni, Rusia anuntand ca le permite sa plece din unitati sau sa se inroleze in armata rusa, in caz contrat urmand sa foloseasca forta pentru a prelua controlul asupra locatiilor.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficiala a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite si Uniunea Europeana considera Crimeea drept parte a Ucrainei si au adoptat sanctiuni economice si politice contra Rusiei.