CRIMEEA: Comandantul Fortelor Navale ale Ucrainei, retinut de procuratura din Sevastopol

Serghei Gaiduc, comandantul Fortelor Navale ale Ucrainei a fost retinut de catre Procuratura din Sevastopol dupa ce marti autorizase militarii ucraineni de la bazele din Crimeea sa foloseasca armamentul din dotare.

Serghei Gaiduc, comandantul cu grad de Contraamiral al Fortelor Maritime ale Ucrainei, a dat marti ordin militarilor sa foloseasca armamentul din dotare daca vor fi atacati de fortele proruse in Crimeea, iar miercuri a fost luat ostatic.

Citeste si: PUTIN, prin purtatorul sau de cuvant: Militarii ucraineni se pot alatura armatei ruse sau pot pleca din Crimeea 

Comandantul Fortelor Navale ale Ucrainei fost incercuit de persoane inarmate, miercuri dimineata cand parasea cartierul general din Sevastopol, impreuna cu un grup de ofiteri, in timp ce militiile proruse preluau controlul asupra sediului in urma unui conflict armat.

Serghei Gaiduc a fost dus la procuratura din Sevastopol, dar nu se stie ce se va intampla cu el pe viitor. In tot acest timp, marinarii ucraineni continua sa evacueze baza maritima din Sevastopol, controlata in prezent de activistii prorusi.

Sursa foto: rtv.net