CRIMEEA: Rusia isi alipeste si o parte a flotei armatei din Ucraina

Dupa alipirea peninsulei Crimeea la Rusia, aproximativ 20 de nave de razboi si alte vapoare auxiliare ale marinei ucrainene ar putea deveni parte a marinei rusesti de la Marea Neagra.

Odata cu reunificarea Crimeii cu Rusia cele aproximativ 20 de nave ale Ucrainei din bazele maritime din Crimeea, la Sevastopol si in Golful Donuzlav, ar urma sa fie preluate de marina rusa, conform presei din Rusia. Conform declaratiei amiralului in rezerva Vladimir Komoyedov, conducatorul Comitetului de Aparare din Duma de Stat ruseasca, marina ucraineana cuprinde aproximativ 40 de nave, din care 20 sunt in prezent andocate in Crimeea si Golful Donuzlav.

“Putem presupune de acum ca navele care au ramas in Crimeea vor deveni initial parte din fortele de autoaparare ale Crimeii si mai tarziu se vor alatura flotei rusesti de la Marea Neagra”, a declarat Komoyedov.

Citeste si: Putin dupa alipirea peninsulei CRIMEEA: Suntem impotriva unei aliante militare cu NATO 

Navele ucrainene care pot fi preluate de Rusia includ si o corveta (nava de razboi de mic tonaj), o nava de comanda, mai multe vapoare purtatoare de rachete, vase detectoare de mine si singurul submarin urainean, mai anunta amiralul rus. Marina rusa va castiga de asemenea in Crimeea o infrastructura navala dezvoltata, inclusiv baza navala Belbek si o retea de fortificatii de coasta.

Sursa foto: baricada.ro