Crimeea va primi statut de zona economica speciala

Crimeea va deveni zona economica speciala a Rusiei, scrie ziarul Vedomosti, citat de Vocea Rusiei.

Astfel, Guvernul de la Moscova doreste sa acorde cele mai noi regiuni anexate Rusiei un statut de zona economica speciala si sa creeze un program federal separat pentru dezvoltarea ei.

Asta inseamna ca noua zona economica speciala din Crimeea va avea statut similar cu zona economica speciala din regiunea Kaliningrad, creata in 1991.

Potrivit sursei citate, in primii sase ani, locuitorii acestei zone speciale nu au platit impozite pe venituri si proprietati. In plus, asupra lor nu se extinde ordinul privind vanzarea obligatorie a partii in valuta straina obtinuta din incasari.

Citeste si: DUMA de STAT a ratificat ANEXAREA Crimeii la Federatia Rusa

Crimeea a fost anexata recent de Rusia, dupa ce locuitorii acestei zone si-au declarat independenta fata de Ucraina in urma unui referendum.

Guvernul din Kiev a declarat ca nu recunoaste rezultatele scrutinului. Parlamentul ucrainean a aprobat mobilizarea partiala a 40.000 de rezervisti, ca raspuns la ceea ce numeste “o situatie de razboi”. Statele Unite si Uniunea Europeana au declarat votul ilegal si au initiat sanctiuni impotriva unor cetateni rusi si ucraineni.

Sursa foto: mashable.com