Crin Antonescu a transmis un mesaj de condoleante familiei militarului roman mort in Afganistan

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, duminica, un mesaj de condoleante familiei militarului roman Claudiu Constantin Vulpoi, cazut la datorie in aceasta dimineata, in timpul unei misiuni de patrula in Afganistan.

“Adresez sincere condoleante familiei plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu. In aceasta dimineata am aflat cu tristete ca plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu si-a pierdut viata in timpul unei misiuni de patrulare desfasurate in Afganistan. Adresez pe aceasta cale sincere condoleante familiei plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care a cazut la datorie, slujindu-si tara sub culorile drapelului national”, precizeaza liderul PNL, intr-un comunicat de presa transmis la redactie.

Totodata, Crin Antonescu le-a adresat un mesaj de sustinere si familiilor celor cinci militari romani raniti in acelasi atac kamikaze, produs pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall. 

Vezi aici cine este militarul roman mort in Afganistan. FOTO

FOTO SOCANT de la atacul talibanilor asupra militarilor romani

“Gandul meu se indreapta si catre ceilalti romani raniti in misiune, catre familiile lor, aflate acum intr-un moment dificil. Le doresc sanatate si sa se intoarca acasa cu bine”, mai precizeaza Crin Antonescu.

Militarul roman care si-a pierdut viata, duminica dimineata, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era casatorit si avea un copil, informeaza MApN, precizand ca acesta a mai participat la 6 misiuni externe, in Afganistan si Irak.

“Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru au fost raniti, in Afganistan, in dimineata zilei de duminica, 30 martie, in urma unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta”, informeaza MApN.

Ministerul precizeaza ca plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu era angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2001 si a mai participat la sase misiuni externe, in Afganistan si Irak.