Crin Antonescu a vorbit despre importanta PNL in guvernarea USL

Crin Antonescu este convins ca guvernarea actuala nu ar mai fi la fel de functionala fara PNL. “Fara acest partid nu exista nici guvernare legitima, nici o dreapta competenta”, spune liderul liberal.

“PNL sta astazi si pentru urmatorii ani pe axul central al politicii romanesti, in sensul in care nu exista si nu poate exista o guvernare coerenta si legitima fara PNL, pe de-o parte, si, pe de alta, ca nu exista dreapta legitima, competenta si capabila sa realizeze obiective politice ale dreptei in afara PNL sau fara PNL”, a spus Antonescu, conform Agerpres, duminica, la Sinaia, la Scoala liberala de economie “Liberalism si antreprenoriat”, organizata de Cluburile Studentesti Liberale (CSL).

Antonescu a tinut sa aminteasca faptul ca formatiunea pe care o reprezinta nu este “iubita” in prezent nici de competitori, nici chiar de aliati.

“Nu suntem cel mai mare partid, evident in sens cantitativ din Romania, nu suntem nici pe de parte partidul cel mai scutit de inconveniente din afara democratiei politice. Suntem un partid pe care, in afara alegatorilor nostri, a oamenilor care inteleg si accepta mesajul nostru, nu-l iubesc foarte multi dintre competitori, adversarii si chiar aliatii politici. La urma urmelor, ca liberali, trebuie sa intelegem asta.

Dar numai PNL are aceasta pozitie axiala in acest moment in politica romaneasca si ea trebuie folosita, onorata, pentru ca, asa vazand lucrurile, intelegem ca viitorul Romaniei nu se poate construi in niciun fel fara PNL si, in acelasi timp, ca PNL nu poate fi scutit in nicio formula sau nu se poate scuti el insusi de responsabilitate. Nu exista scuza pentru PNL, chiar daca exista atat de multe dificultati.”