CRIN ANTONESCU: Alianta USD rezista pentru faptul ca este formata doar din PSD

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, vineri la Timisoara, ca increderea romanilor in aliante a scazut, insa, este convins ca USD va rezista pentru este formata dintr-un singur partid, PSD, informeaza Agerpres.

Antonescu a sustinut ca nu stie cata incredere mai pot avea romanii in aliantele politice, in conditiile in care acestea nu sunt viabile pentru perioade mai lungi de timp. 

„Cred ca increderea in aliante a scazut. Pentru PNL, a fost o preocupare cu totul deosebita ca aceasta alianta, USL, sa fi invatat din experientele trecute si sa nu aiba soarta celorlalte. Din acest motiv, din toate lucrurile si nemultumirile care s-au acumulat in timp, foarte putine au iesit la iveala in public, tocmai din aceasta preocupare, aproape o obsesie, pe care, cel putin personal am avut-o, de a tine aceasta alianta, altfel decat au fost celelalte aliante”, a declarat Crin Antonescu vineri, la Timisoara, intr-o conferinta de presa. 

Citeste si: Candidatii liberali la europarlamentare participa la intalnirea reprezentatilor PNL din Vestul tarii 

Presedintele PNL a spus despre alianta USD (PSD+PC+UNPR) va rezista “fara confruntari”, deoarece este vorba despre “unul si acelasi partid, PSD, restul fiind partide-fantoma, care nu au alegatori, nu participa la alegeri, ai caror lideri sunt locotenenti ai lui Victor Ponta”.

„Nu va ascund ca va fi destul de greu ca o alianta sa starneasca multa incredere. Nu sunt nici eu, in acest sens, foarte optimist in legatura cu urmatoarea alianta. Sigur ca in viata politica este inevitabil ca, in functie de anumite momente sau de anumite obiective, forte politice diferite sa actioneze convergent. Dar despre o alianta cu acte in regula si cu program, cum a fost USL, nu cred ca se poate vorbi prea curand”, a conchis liderul liberal. 

 Sursa foto: adevarul.ro