Crin Antonescu anunta ca Iohannis va deveni premier dupa prezidentiale

Crin Antonescu a anuntat cine va conduce noul Guvern, in cazul in care PNL castiga alegerile prezidentiale. Klaus Iohannis este preferatul liderului PNL pentru functia de premier, indiferent care va fi formula guvernamentala.

“Eu nu am spus niciodata ca eu daca as deveni presedinte, eu l-as schimba pe domnul (n.r.-Ponta ). Nu se poate. Deci, eu cred ca dupa alegerile prezidentiale, indiferent cine va fi ales presedinte, se va recompune o majoritate in functie de consecinta rezultatului de la prezidentiale.

Eu cred ca daca noi vom castiga aceasta batalie, atunci este foarte probabil sa existe o motiune de cenzura, o cadere a Guvernului Ponta si formula noastra, Klaus Iohannis, candidat de prim-ministru in jurul caruia, dupa parerea mea, se pot forma mai multe guverne posibile, inclusiv un guvern de uniune nationala”, a declarat Antonescu, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Sibiu.

Citeste si: Klaus Iohannis, sigur de succesul PNL in acest an electoral

 Liderul PNL l-a caracterizat pe primarul Sibiului ca fiind “in acest moment,omul din campul politic, cu cea mai mare incredere; aceasta incredere este si in randurile politicienilor si a grupurilor parlamentare, deci s-ar putea forma in mai multe variante, un guvern”.

La Casa de Cultura a Sindicatelor din Sibiu a avut loc, vineri, lansarea candidatilor PNL la europarlamentare pentru regiunea Centru, in prezenta conducerii partidului si a membrilor si simpatizantilor.