CRIN ANTONESCU: VICTOR PONTA e mai PERICULOS decat TRAIAN BASESCU! UPDATE

UPDATE, ORA 23.25: Despre UNIFICAREA DREPTEI: “Iunie, iulie trebuie sa fie un termen maxim.”

UPDATE, ORA 23.19: Despe succesul lui Mircea Diaconu la EUROPARLAMENTARE:

“Mircea Diaconu a castigat prin victimizare. A fost plantat intr-un rol care a facut reteta, a avut success. A fost vanduta ca o lupta contra statului si ca o lupta cu partidele. A fost o strategie psd-isto/Antena 3….Mizeria a fost construita cum ca PNL si Basescu s-au coalizat ca sa il distruga. (…) Nu am nimic impotriva (n.r.- sa se intoarca in PNL). “

UPDATE, ORA 23.15: Despre o posibila fuziune intre PNL si PDL: “Aliantele gen “DA”, “USL”, “CDR”  sunt decredibilizate. (…) In dreapta, din pacate, am avut mereu o competitie fratricida, in stanga exista un monolit. (…)

Se poate discuta o fuziune cu PDL. Ar fi un 27%, in situatia in care nu suntem pe val”

 UPDATE, ORA 23.09: Despre sustinerea unui reprezentant al dreptei pentru prezidentiale:

“Sunt pregatit sa sustin pe oricine are sanse reale sa castige. Iohannis are sanse, insa trebuie sa analizam situatia. S-a mintit destul cu sondajele, s-a mintit prea mult prin acesti impostori, ultima dovada fiind exit poll-urile de duminica.

Avem nevoie de un om care sa se bata, care sa aiba sanse mediatice, sa nu aiba prea multe handicapuri.

Omul care castiga alegerile prezidentiale, nu trebuie sa il bata doar pe Ponta, ci sa fie un bun conducator. Pentru ca si in 2004 l-a invins cineva pe Nastase si s-a dovedit in zece ani ca nu a fost suficient.”

UPDATE, ora 23.05: Despre o noua candidatura la presedintia PNL: “Nu stiu daca voi mai candida. Sper sa nu fie nevoie (…) Rezultatul Congresului PNL este esential pentru PSD si Ponta.”

UPDATE, ORA 23.02: Despre ironia lui Ponta legata de aderarea PNL la PPE:

“Cand a iesit Schultz(n.r.-liderul sociliastilor europeni) de urechi cu Ponta si ii dadea cu sutul in fund in august 2012, mai tine minte? Si totusi l-a sustinut… Pe mine, chiar daca Blaga si Macovei, m-au acuzat de lovitura de stat, totusi nu m-a scos nimeni la tabla din PPE”

UPDATE, ora 22:54: Despre negocierile cu PMP : ” Elena Udrea este in voga, insa nu am de ce sa am o discutie cu un om care nu il suporta pe Ponta. Sunt multi, totusi.”

UPDATE, ora 22.51: ” VICTOR PONTA e mai PERICULOS decat TRAIAN BASESCU, infinit mai periculos! (…) Traian Basescu ne-a suparat pe toti, dar mai are cateva luni. Sa il consideri in continuare un “dusman”, ca sa iei tu 10 ani puterea, nu se poate!”

UPDATE, ORA 22.47: “L-am criticat mereu pe Basescu, pentru ca a intrat in niste zone unde nu isi avea locul, si ma refer la activitatea Parlamentului. Insa, Basescu macar avea curaj sa vina in Parlament sa ne atace. In schimb, Ponta a facut ceva unic in Europa, ca element negativ. La motiune,  ne-a spus “Hai ca nu am chef, sunt obosit!”

UPDATE, ORA 22.42: Despre dorinta de a nu-l vedea pe Ponta presedinte: “Nu vreau sa mergem din rau in mai rau. Nu vreau sa ajung sa plang dupa Basescu, asa cum am ajuns sa plang dupa Nastase, din anumite puncte de vedere. (…)

Nu tot electoratul poarta cravata rosie.”

UPDATE, ORA 22:37: Despre pericolul PSD, exemplul comportamentului liderilor social democrati dupa europarlamentare

“Ma uitam aseara(n.r.- luni) la domnul Iliescu, surprins, ca se lua de un Antonescu, mic, amarat, cu 15%. Apoi a venit PONTA sa le spuna celorlalti ce sa faca. Tariceanu sa intre in PNL, Basescu e un nenorocit… Ponta e mincinos, arogant si demagog. Ma intreb , el nu vrea Opozitie, vrea sa ne ducem toti la Gadea?!” (…)

I-am spus Gabrielei Szabo , din pretuire, ca nu iese in Ilfov. Oamenii astia nu accepta sa piarda niciun colegiu. Petrache a venit cu cifre. Nu accepti sa pierzi si tu un colegiu din opt?! Nu vreau sa il vad presedinte, cu asemenea apucaturi.

E prietenul saracilor, socialist, insa nu stie sa piarda.

UPDATE, ORA 22:28: Antonescu il considera pe premierul PONTA un politician incult!

“El nu stie ce inseamna liberalism. Ma acuza pe mine ca am lucrat numai la stat. Stie unde a lucrat fondatorul liberalismului?! Stie unde a lucrat De Gaulle? Lucra la stat, marele fondator al dreptei franceze. Are habar ce a facut Angela Merkel?!”, l-a intrebat liderul demisionar al PNL pe primul ministru.

Oamenii astia debiteaza pe subiectul trecerii noastre la PPE. Acest grup e cu adevarat de dreapta

UPDATE, ORA 22:25: Despre Tariceanu: “Ne e frica de ce penibil mai poate crea domnul Tariceanu. (…) Este stafia unui USL, pentru care nu a facut nimic. Acest om care se face de ras in fiecare zi, implicit ne face si  pe noi de ras.”

UPDATE, ORA 22:23: Liderul liberal se declara placut impresionat de scorul PDL, un partid “hartutit de presa si chiar de Traian Basescu”

UPDATE, ORA 22.19: ANTONESCU nu intelege cum au fost realizate EXIT-POLL-urile privitoare la REZULTATELE ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE.

“Cu EXIT POLL-urile  e de discutat. Cum sa imi explic ca exit pollu-rile care au dat foarte bine scorurile celorlaLte partide, au gresit cifrele noastre cu 4, sau chiar cu 7 procente?!”, s-a intrebat retoric fostul lider al Senatului.

 CRIN ANTONESCU a explicat, in aceasta seara, in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv, motivul pentru care PNL  a decis sa paraseasca grupul ALDE pentru a se inscrie in PPE.

“PNL a constatat in decursul anilor ca dincolo de asemuirile de nume, substanta doctrinara, erau mult mai compatibile cu ce e dreapta europeana astazi, cu ce este in ultimii 15 ani. Dar in virtutea inertiei, am ramas intr-un grup liberal, care este, insa, mult mai la stanga decat suntem noi. E o plaja diversa, ca si la popularii europeni”, a spus ANTONESCU.

Presedintele interimar al PNL a aratat ca locul PNL trebuia sa fie de multa vreme printre popularii europeni.

“Am facut demersul de afiliere in PPE in 2003, acolo este locul nostru.

Ne-am despartiti amiabil de ALDE. Nu ne schimbam identitatea peste noapte. Am fost un partid de dreapta care nu era in dreapta”. a mai declarat fostul presedinte al Senatului.