Crin Antonescu cere gratierea fostului mare international Gica Popescu

Crin Antonescu este cea mai puternica voce de sustinere pentru Gica Popescu. Fostul lider al Senatului sustine demersul lansat de  Dunarea Calafat, prin care se cere gratierea lui Popescu.

Clubul respectiv este primul club la care a evoluat fostul international roman. Se strang, deja, semnaturi care , apoi, sa fie trimise la presedintele Traian Basescu pentru gratierea lui Gica Popescu, condamnat la 3 ani, o luna si zece zile de inchisoare in Dosarul Transferurilor.

“Cred ca Gica Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor si beneficiilor pe care le-a adus Romaniei de-a lungul timpului, iar in asemenea momente ar trebui sa fim solidari. Astfel, fac un apel la toti cei care s-au bucurat si s-au simtit mandri ca sunt romani atunci cand Gica Popescu juca sub culorile echipei nationale, sa se alature acestui demers de strangere de semnaturi pentru gratiere.

Citeste si: DOSARUL TRANSFERURILOR: Cerere de gratiere pentru Gica Popescu

Consider ca sunt momente in care trebuie sa invatam sa ne pretuim simbolurile nationale si sa luam atitudine atunci cand acestea traverseaza clipe dificile ale vietii lor”, afirma liderul PNL, intr-un comunicat al partidului, in care precizeaza insa ca vorbeste in nume personal.

Ma alatur demersului initiat de presedintele clubului Dunarea Calafat cu privire la strangerea de semnaturi pentru gratierea marelui nostru fotbalist si capitan al Generatiei de Aur, Gica Popescu. Amintirea momentelor de bucurie si de mandrie nationala pe care aceasta personalitate le-a adus fiecarui roman prin rezultatele obtinute sub culorile echipei nationale de fotbal a Romaniei.

In acelasi timp, prin calitatea pe care am avut-o ca ministru al Tineretului si Sporturilor, sunt de parere ca simbolurile sportului romanesc trebuie sustinute si apreciate si dupa incheierea activitatii sportive. Am fost si sunt un promotor al sportului in Romania, iar valori precum Gica Popescu sunt vazute ca modele pentru tineri”, a anuntat liderul PNL prin intermediul unui comunicat de presa.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca ar semna fara probleme o petitie pentru gratierea individuala a lui Gica Popescu.