Crin Antonescu considera “inghetat” conflictul pe Justitie cu Victor Ponta si respinge ideea ca PSD racoleaza parlamentari PP-DD

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca diferenta de pareri cu Victor Ponta este un conflict inghetat, cu referire la disputa suprematiei pe justitie dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta.

“E un subiect deschis. Din punctul meu de vedere ramane inacceptabil, pesemne ca nici Ponta nu se impaca cu declaratiile mele, dar aveam lucruri de facut si l-am pus deoparte subiectul ca pe un conflict inghetat. Desi inacceptabila situatia, ea a fost foarte acceptabila pentru CE, pentru Viviane Reding. Eu nu ies din toate aceste episoade recente cu incredere sporita in justitie, imi pare rau. E extrem de important sa avem incredere. Nu se poate sa dovedesti celeritate la tanc, cand e cazul, si sa stai cu anii in altele”, a precizat Crin Antonescu, la Digi 24.

“Pactul de coabitare joaca un rol nefast. Unu: daca el nu a fost o conditie impusa din afara Romaniei, atunci el nu se justifica. Doi, daca cineva l-a impus, suntem intr-o situatie si mai grea pentru ca e complicat sa fii lider al unei majoritati serioase. Ar insemna sa recunosc ca tara mea e de mana a doua sau a treia”, a continuat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a enumerat motivele pentru care a luat fiinta proiectul Uniunii Social Liberale si a spus ca unele din aceste obiective nu sunt indeplinite.

“Unu. Reechilibrarea vietii politice, deci redobandirea in sistemul politic democratic al rolului central al parlamentului. Nu stam bine. Avem un raport dezechilibrat si nesanatos intre productia guvernului pe care parlamentul vine doar sa o ratifice.

Doi. Efortul de a aduce in tara independenta justitiei, lupta impotriva lui Traian Basescu nu inseamna ca vin eu sa-mi aduc procurorii mei impotriva domnului Basescu. Nici o problema cu domnul Papici. Am fost socat de modul cum s-a construit dosarul Dragnea. Si nu o sa tacem. Paza buna trece primejdia rea.

Trei. Chestiuni economice. Mecanismul de atata vreme asezat in Romania. Vine vremea sa facem bugetul, vine vremea sa combatem evaziunea fiscala, ba vedem ca a si crescut. Facem ce se face din totdeauna? N-avem bani, mai punem niste taxe?! Astea sunt lucruri la care noi am tinut”, a spus Crin Antonescu.

In ceea ce priveste sprijinul PSD la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu sustine ca nu si-a pierdut increderea, dar a spus din nou, in spiritul ultimelor declaratii, ca nu sprijinul partidelor din coalitie e cel mai important, ci felul cum va convinge electoratul.

“E foarte important sprijinul lor pentru candidatura, dar nu cel mai important. Eu nu candidez pentru PSD sau PNL, ci cu sprijinul lor. Eu imi lucrez acest proiect de candidatura si de mandat prezidential in parametrii pe care i-am stabilit cu liderii PSD si cu multi dintre cei care azi manifesta nervozitati de sezon”, a incheiat liderul PNL.

Antonescu: Din cate il cunosc pe Ponta, sunt sigur ca nu contabilizeaza cati PP-DD-isti a mai adunat

Crin Antonescu nu este de acord cu ideea ca PSD aduna parlamentari de la PP-DD pentru a atinge o majoritate parlamentara care sa-i permita eliminarea PNL de la guvernare.

“Am vazut socoteala ziaristilor si a domnlui Hrebenciuc. Asta e ca bomba atomica in Razboiul Rece. O avem, dar nu o folosim. Din cate cunosc proiectul politic si intentiile de guvernare si pe premierul Ponta, sunt sigur ca nu contabilizeaza cati PP-DD-isti a mai adunat. Daca faci o asemenea coalitie care se intretine greu, dar a avut si costuri, te gandesti mai bine.

O astfel de coalitie iti ofera niste avantaje care nu se pot recompensa nicicum. Intr-un fel te duci in Statele Unite, cand discuta si ia decizii pune cumva lupa pe Romania si este extrem de important sa vorbesti ca prim-ministru care are o majoritate legitima de 70%. E o sansa pe care Victor Ponta nu cred ca o va irosi.

Nu cred ca Victor Ponta e genul de om politic caruia sa nu-i pese ca un mare contract cu alegatorii ar putea fi denuntat din motive aritmetice: ‘Gata am facut 51%, rupem USL'”, a mai spus Crin Antonescu, intr-un interviu la Digi 24.