Crin Antonescu: Cota unica nu va fi majorata, este un angajament ferm al USL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, in cadrul vizitei pe care o face la unitatile de productie ale companiei Alro Slatina, ca majorarea cotei unice de 16% este exclusa si a explicat ca pastrarea cotei unice la acest nivel este “un angajament clar, ferm si concret al Uniunii Social Liberale, care va fi respectat”.

“Este o varianta exclusa. Nu avem nicio ezitare in a spune ca nu luam in calcul o asemenea varianta. Nimeni, nici primul-ministrul, nici alti colegi din USL nu au venit cu aceasta propunere, sa marim cota unica”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai precizat ca au fost mai multe ipoteze in discutiile purtate in perspectiva constructiei bugetului pe 2014, in conditiile in care banii nu sunt suficienti, cheltuielile publice fiind in continuare foarte mari, insa nu s-a pus problema sa fie marita cota unica.

“A fost pur si simplu o discutie preliminara, discutia pe fond va urma, saptamana viitoare sau la sfarsitul acestei saptamani, in perspectiva constructiei bugetare. S-au discutat mai multe variante avand in vedere ca exista o problema cand construim bugetul, pentru ca el nu ajunge, nu sunt venituri suficiente, sunt in continuare cheltuieli publice foarte mari”, a explicat Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa. 

“In cadrul acestor discutii au existat tot felul de ipoteze, dar nimeni nu a venit sa spuna eu doresc sa maresc cotat unica”, a continuat Crin Antonescu, care a reamintit ca si premierul Victor Ponta, “foarte recent, aflat in SUA, in discutii cu companii sau oficiali american, a evocat tocmai aceasta cota unica de 16% ca un argument pentru a atrage, incuraja, garanta investitii straine”, a mai precizat Antonescu.

“Trebuie sa cautam posibilitati pentru a stimula cresterea economica si nu sa incercam sa gasim rezolvarea contabila de a creste din nou taxi si impozite”, a concluzionat presedintele PNL

Liderul PNL viziteaza joi unitatile de productie ale companiei Alro Slatina si dupa-amiaza urmeaza sa aiba o intalnire cu activul de partid din judetul Olt in vederea pregatirii alegerilor europarlamentare.