Crin Antonescu: Cred cu fermitate ca proiectul de la Rosia Montana trebuie respins

Crin Antonescu, presedintele PNL, a sustinut o conferinta de presa, luni, la sediul central al formatiunii politice pe care o conduce si in care si-a expus opinia personala despre proiectul Rosia Montana.

“Aceasta declaratie nu angajeaza nici functia mea de la Senat si nici macar cea din cadrul Partidului National Liberal (PNL). Am un punct de vedere pe care trebuie sa-l impartasesc publicului. Punct de vedere ferm si foarte bine conturat pe care trebuie sa il fac public chiar inaintea dezbaterilor din Parlament.

Cred, cu fermitate, ca proiectul de la Rosia Montana trebuie respins. Am ajuns la aceasta concluzie nu din motive tehnice, ci pentru ca exista consecinte si realitati care in acest moment impiedica realizarea acestui proiect de importanta nationala”, a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a mentionat ca proiectul produce o semnificativa scindare in societatea romaneasca, un numar semnificativ de cetateni neavand incredere ca un asemenea proiect va utiliza resursele acestei natiuni in beneficiul acestei natiuni.

Sursa foto: gov.ro