CRIN ANTONESCU: Daca MIRCEA DIACONU va obtine un mandat, il aşteptam in grupul liberal din PE

Liderul PNL, CRIN ANTONESCU, a declarat, sambata, ca liberalii il asteapta pe MIRCEA DIACONU sa se inscrie in grupul ALDE din Parlamentul European daca va obtine un mandat de europarlamentar in urma alegerilor din 25 mai, intrucat nu va putea face nimic daca va activa ca independent.

Crin Antonescu a spus, sambata, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca nu crede ca MIRCEA DIACONU va lua atat de multe voturi incat “sa se simta la lista de candidati a PNL”.

“Decizia luata in cazul MIRCEA DIACONU a fost corecta, pentru ca in acel moment sentinta si punctul de vedere al presedintelui ICCJ au fost cele date si catre BEC si de aceea si BEC, pe aceeasi baza, a invalidat. Noi am luat corect decizia, chiar daca cu parere de rau. Daca MIRCEA DIACONU va candida, si va candida in urma deciziilor, e un lucru foarte bun, nu sunt deloc alarmat si deplang pe cei care tes sperante false. Unii cred ca o sa ne ia noua voturi, poate o sa ne ia niste voturi, dar chiar asa incat sa se simta pe lista noastra, eu nu cred. Daca Diaconu va reusi ca independent si va obtine un mandat, ceea ce ii doresc, noi il asteptam in grupul liberal ALDE, pentru ca in PE, ca independent, nu prea ai ce sa faci”, a spus Antonescu.

Citeste si: MIRCEA DIACONU poate candida la alegerile EUROPARLAMENTARE!

MIRCEA DIACONU poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti, care a mentinut decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Prin decizia de miercuri, Curtea de Apel a respins contestatiile fata de hotararea tribunalului inaintate de Agentia Nationala de Integritate (ANI) si Ministerul Public.