Crin Antonescu: Daca se retrimite bugetul, parlamentarii vor trebui sa vina la munca de Sarbatori

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca in sedinta de astazi a partidului s-a discutat despre calendarul de adoptare a bugetului pe 2014 si a subliniat ca liberalii sustin documentul in actuala forma, chiar daca Traian Basescu va retrimite bugetul in Parlament.

Crin Antonescu a explicat ca seful statului are dreptul sa retrimita bugetul in Parlament, precizand ca “este o prerogativa, bugetul este in fond o lege, si inca una ordinara”.

“Ca sa fie foarte limpede: Eu am spus foarte clar in urma unei decizii politice noi ne asumam acest proiect de buget asa cum a fost el format, pozitia noastra este aceeasi cu cea a prim-ministrului. Eu nu pot garanta ca banii din accize vor merge la autostrazi, dar va pot garanta ca vom monitoriza acest lucru. Este vorba de autostrazi si posibilitatea ca banii sa mai ajunga la drumuri nationale”, a declarat Crin Antonescu.

Totodata, liderul PNL a atras atentia ca, in situatia in care bugetul va fi retrimis la Parlament, parlamentarii vor trebui sa vina la munca, chiar daca va fi perioada de Sarbatori.

“Daca se abuzeaza de prerogativul de a retrimite bugetul, nu ramane decat ca intr-o prioada dificila, de Sarbatori, parlamentarii sa vina la munca. Nu e niciun fel de scuza ca e incomod, nu exista nimic mai important pentru un parlamentar”, a mai spus liderul PNL, precizand ca “si daca ar fi sa fie seara de Revelion, parlamentarii vor veni sa voteze bugetul”, a declarat Crin Antonescu.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a declarat in mai multe randuri, ca va trimite bugetul pe 2014 inapoi in Parlament, daca Guvernul condus de Victor Ponta nu va renunta la acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru la carburanti.

“O spun in mod categoric, daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite inapoi bugetul de stat in Parlament, iar apoi il voi ataca si la CCR. (…) As vrea sa intelegem crestere de acciza de 7 eurocenti. Costul nu va creste numai cu 7 eurocenti. La acestia se adauga TVA de 24%. Mai mult decat atat, guvernul a stabilit sa modifice modul de calcul a accizelor, utilizand nu cursul de schimb de la 1 octombrie 2013, cand era un curs mai bun, ci s-a dus in 2012, contrar reglementarilor europene si utilizeaza o rata de schimb de 4,52 in loc de 4,45. Rezulta o crestere de 53,4 bani pe litru la benzina”, a declarat Traian Basescu. 

Foto: Romania Libera