Crin Antonescu: Demisia lui Basescu ar scuti tara de un nou subiect jenant

Presedintele PNL, Crin Antonescu, ii cere demisia presedintelui Traian Basescu, catalogand ca inacceptabila iesirea publica a acestuia la Palatul Cotroceni, in care a vorbit despre bunastarea materiala a propriei familii.

“Convingerea mea ferma si a tuturor colegilor cu care am discutat este ca pentru Romania, aceasta noua problema are o singura rezolvare sanatoasa. Demisia lui Traian Basescu. Acum, imediat. Este o decizie care ar scuti aceasta tara de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti tara de inca un an de razboi politic, transee in care se trage cu toate armele din dotare si care oricum bine acestei tari nu-i face. L-ar scuti poate si pe presedinte la finalul mandatului de o situatie jenanta.

Ii cer demisia lui Basescu pentru ca nu este acceptabil ca presedintele unei tari cum e Romania, cu atatea frustrari si intrebari fara raspuns, dupa 10 ani sa comunice public ca despre o problema importanta, bunastarea materiala a propriei sale familii, sa ne descrie cu amanunte cum ar fi vrut sa-si ia pamant dar nu avea bani si a pus-o pe fiica sa”, a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a atras atentia ca presedintele tarii nu are voie sa vorbeasca public de la Cotroceni despre problemele sale private, insa s-a aratat neincrezator cu privire la posibilitatea unei demisii de onoare din partea lui Basescu.

“Bineinteles ca fiecare are dreptul la viata privata, dar nu are voie presedintele tari si niciun alt demnitar sa vorbeasca public despre asta intr-o societate in care numerosi tineri chiar cu veniturile fiicei sale, nu doar ca obtin greu imprumuturi de orice fel, le e greu sa faca orice: afaceri, profesie sa-si intemeieze o familie. E indecent ca presedintele tarii, dupa ce ani de zile ne-a vorbit despre jocul politic si interesele unui partid, sa mai cada o treapta si sa vorbeasca despre propria familie. Nu cred ca exista sanse ca domnul Basescu sa urmeze aceasta sugestie, insa ar fi un raspuns politic sanatos si demn”, a adaugat seful PNL.

Intrebat cum comenteaza declaratia lui Basescu, prin care acesta a spus ca ii acorda votul liderului PNL, Antonescu a declarat: “Are omul drept de vot si il respect. Nu mi-am construit activitatea politica si candidatura la Presedintie cu baza in votul lui Traian Basescu. E declaratia domniei sale, e o alegere corecta, o fi sincer! Eu cred ca USL va avea un singur candidat”.