CRIN ANTONESCU, despre anul 2015: Nu s-au petrecut foarte multe, cu exceptia schimbarii de guvern

Fostul presedinte al Partidului National Liberal, CRIN ANTONESCU, a oferit un interviu celor de la PSnews in care si-a oferit perspectiva privind schimbarile politice din anul 2015, ce asteptari are pentru anul 2016 si ce va face de sarbatori.

Intrebat in legatura cu impresia pe care i-a lasat-o anul 2015, fostul presedinte al Senatului a replicat: „Greu de spus… Nici n-am mai participat asa, foarte activ, deci n-am mai trait viata politica la maximum, n-am fost conectat la toata tensiunea asta. Mi s-a parut, pana la urma, un an in care nu s-au intamplat foarte multe lucruri (cu exceptia schimbarii de guvern din finalul anului), un an in care s-a vorbit mult despre multe lucruri, dar cu putina precizie. De exemplu, se vorbeste – de parca ar fi o noutate si acum s-ar fi descoperit asta – despre REFORMAREA CLASEI POLITICE sau resetarea sau tot felul de termeni, fara sa se precizeze exact in ce ar consta asta, care ar fi etapele, care ar fi continutul, ce trebuie sa fie, ce trebuie sa mai fie…”

Vorbind despre REFORMAREA SISTEMULUI DE PARTIDE, CRIN ANTONESCU a apreciat ca, pana la urma, cetatenii Romaniei, prin votul lor, vor avea cel mai important cuvant de spus.

CITESTE SI: CRIN ANTONESCU DESPRE VIITORUL POLITIC AL PREMIERULUI TEHNOCRAT DACIAN CIOLOS

„Una peste alta, din punctul meu de vedere, cred ca asistam la o CRIZA PROFUNDA A SISTEMULUI DE PARTIDE si a PARTIDELOR, asa cum s-au dezvoltat ele dupa 1990 si, din punctul meu de vedere, pana la urma (desi, in acest moment, peisajul este dezolant, daca te uiti din unghiul asta, al partidelor), tot raul spre bine, pentru ca, la un moment dat, ceva care este [rade] batran si bolnav trebuie inlocuit cu ceva tanar si viguros. O sa vedem ce o sa ia locul acestor partide, asa cum le-am cunoscut, dar, deocamdata, repet: e destul de neclar. Dar inca o data: daca privim pe termen lung, tot raul spre bine si e de vazut ce si cine vor pune in loc ceva. Eu cred ca cei care vor inlocui si politicienii actuali, si, eventual, partidele actuale nu pot fi decat cetatenii Romaniei, prin votul lor. S-ar putea ca unii sa-si inchipuie altceva. Din punctul meu de vedere, singura garantie a democratiei e asta”, a comentat Antonescu.

In schimb, de la 2016, liberalul a marturisit ca nu are nicio asteptare.

„EU NU AM NICIO ASTEPTARE, sincer. Imi doresc – ca toata lumea, probabil – sa fie mai bine pentru Romania, pentru romani, dar, personal, n-am nicio miza, nicio asteptare”, a aratat parlamentarul PNL.

Nu in ultimul rand, intrebat unde isi va petrece Sarbatorile de iarna, senatorul de Teleorman a raspuns: „Ca de obicei: in mijlocul familiei, in Bucuresti, acasa… SARBATORILE DE IARNA LE-AM PETRECUT INTOTDEAUNA ACASA”.

Sursa foto: rfi