Crin Antonescu despre comisia de ancheta: Nu imi iau certificat de antibasism

Crin Antonescu a tinut sa faca anumite precizari cu privire la infiintarea comisiei de ancheta in dosarul Calarasi, cel care priveste terenul cumparat de Ioana Basescu. Liderul liberal a explicat faptul ca desi PNL este in coalitie, nu va decide niciodata impotriva vointei propriilor membri, doar de dragul de a se lua decizii care sa il loveasca pe presedintele Basescu.

“As vrea sa clarific unele lucruri: Eu certificat de antibasism nu imi iau de la nimeni, nici de la dvs., nici de la domnul Sarbu, nici chiar de la domnul Ponta. Am facut ce cred ca e normal sa fac pe scena politica si nu cred ca trebuie sa imi explic deciziile.

In legatura cu evenimentele de ieri (n.r.-marti), eu am pastrat tacerea multe ore, ca sa nu creez tensiuni. Eu nu am avut nicio convorbire telefonica ieri, cu domnul Ponta”, a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la Antena 3.

Acesta a precizat ca, legat de infiintarea comisiei de ancheta, “mai intai s-a spus ca s-a discutat cu liderii grupurilor, apoi cand liderii grupurilor au dezmintit s-a spus ca s-a discutat cu mine, cand s-a dezmintit ca nu s-a vorbit nici cu mine s-a spus ca s-a discutat cu domnul Chitoiu si cu domnul Stroe – nu a fost o discutie in sensul acesta”.

Referitor la o decizie a liberalilor in legatura cu infiintarea unei comisii de ancheta, Antonescu a spus ca acest lucru se va intampla saptamana viitoare, adaugand ca va exista o comisie de ancheta, daca PNL va vrea acest lucru, dar si ca nu i se impune niciun ultimatum.

“Nu are niciun rost si nicio logica sa raspanditi ideea ca PNL obstructioneaza vreo ancheta sau ca il apara pe domnul Basescu. (…) Nu pot sa admit, ca presedinte al PNL, sa se anunte o decizie ca am luat-o, altcineva in afara de noi”, a explicat presedintele Senatului.

Antonescu a mai declarat ca nu s-a pus problema ruperii USL si nici nu s-a ridicat tonul, dar a criticat pactul de coabitare al lui Victor Ponta cu presedintele Traian Basescu, in conditiile in care chiar liderul liberal era acuzat de apropiere de seful statului.

“De vara trecuta, nu eu am povestit si nu eu am admis ‘Vai de mine, au fost niste greseli asta-vara, acuma e pace, acuma e coabtiare’. Eu am ramas acolo unde ma stiti”, a afirmat presedintele PNL, adaugand ca nu a negociat nimic cu Palatul Cotroceni.