Crin Antonescu, despre numirea lui Stelian Tanase la sefia Televiziunii Romane

Crin Antonescu, presedintele PNL, s-a aratat multumit de votul de vineri din Parlament in urma caruia Stelian Tanase a devenit directorul SRTV. Liderul liberal a tinut sa sublinieze importanta membrilor PNL la acest vot, precum si rolul noului director.

“Membrii liberali ai guvernului au ramas cumva datori fata de aceasta majoritate a parlamentarilor nostri care a sustinut toate intiativele guvernului, care de cate ori a fost solicitat a raspuns prezent si si-a facut datoria. Am certitudinea ca si daca era nevoie sa venim sa votam bugetul in 30 decembrie parlamentarii liberali ar fi facut-o cum au facut-o astazi. Parlamentarii si ministrii liberali si-au respectat angajamentul de a restabili rolul Parlamentului in democratia romaneasca”, a declarat Crin Antonescu.

Presedintele Senatului a declarat, ca reactie la spusele lui Stelian Tanase care a sustinut vineri ca vrea sa depolitizeze TVR, ca rolul noii conduceri este acela de a moderniza si de a credibiliza institutia.

“Eu am afirmat si afirm si acum ca noul presedinte al TVR nu va trebui sa faca altceva decat sa modernizeze si sa credibilizeze o institutie foarte importanta”, a declarat Antonescu.

Mai mult, intrebat de ce Victor Ponta nu a participat la votul de vineri, presedintele Senatului a declarat ca nu este cazul sa i se faca reprosuri premierului deoarece votul a avut cvorum.

“Nu e un caz de nemultumire. Premierul e premier si are destui parlamentari care sa voteze. Cvorumul s-a facut si fara el, deci nu cred ca e cazul sa ii reprosam asta”, a continuat liberalul.

Stelian Tanase a fost votat noul director interimar al SRTV. Decizia a fost luata de parlamentari cu 405 voturi pentru. Doi parlamentari au votat impotriva.

Sursa foto: gov.ro