Crin Antonescu, despre sedinta de numire a noului presedinte TVR: Daca nu va fi cvorum, va fi jenant

Crin Antonescu spera sa nu mai intampine surprize neplacute din partea colegilor de guvernare de la PSD in sedinta de plen a Parlamentului de vineri, cand liberalii il vor propune pe Stelian Tanase in functia de conducere a SRTv.

“Parlamentarii PNL vor fi prezenti. Nu stiu , in rest. Nu pot garanta (n.r.- pentru PSD), dar cred ca, totusi, va fi cvorum. Altfel, va fi un moment jenant”, a declarat presedintele Senatului in cadrul emisiunii “Impartial” de la Digi 24.

Daca, totusi, se ajunge la varianta nedorita a lipsei de cvorum, intra in vigoare Ordonanta de urgenta. “Intra in vigoare OUG care presupune ca numirea sa fie facuta de birourile permante, adica de 26 oameni. Propunerea ramane aceeasi si in acest caz(n.r.- Stelian Tanase)”, a mai spus liderul liberal.

Propunerea PNL pentru postul de director al Televiziunii Romane este Stelian Tanase. Crin Antonescu a tinut sa explice de ce a fost ales acesta.

“L-am ales pe Stelian pentru toata activitatea sa, este un intelectual liberal. Tanase este unul dinte putinii oameni care au renuntat la politica fara sa fie obligat. El nu poate fi banuit ca este un client al PNL. Am facut aceasta propunere cu bucurie. Dupa cum am vazut reactia PSD si a domnului Ponta, este o propunere intampinata cu respect si cu sustinere”, a explicat Antonescu.

Desi directorul TVR este ales de politicieni, Antonescu garanteaza ca Televiziunea Romana nu va fi sub papucul niciunui partid politic in viitorul mandat.

“Aceasta numire nu presupune ca TVR-ul apartine liberalilor sau Parlamentului, el este public. Noi avem doar dreptul de a propune, ne-a revenit acest drept algoritmic.”, a spus liderul PNL, care a dorit sa vorbeasca si despre asteptarile pe care le asteapta in noua era TVR. “Sa existe (n.r.- TVR) in conditii de concurenta, dar si ca institutie publica, sa fie un reper in materie de informatie corecta, de dialog informational.

Televiziunea publica are niste sanse, este mai putin supusa tendintelor pietei, nu are parte de tirania ratingului, are obligatia de a informa, de a forma opinie, dar nu in sens partizan, de a da telespectatorilor cei putini dreptul la cultura, la comentariu rafinat. Este o televiziune de lux si isi poate permite pentru ca e platita pe bani publici. Aici partidele nu trebuie sa dea in niciun fel comenzi. Niste reguli de echidistanta de rezonabilitate si niste principii deontologice sa domine.”, a conchis Crin Antonescu.