Crin Antonescu, dupa ce a fost comparat cu Basescu: Ma simt usor flatat

Crin Antonescu nu s-a aratat deloc deranjat, dupa ce premierul Victor Ponta l-a comparat cu seful statului, Traian Basescu. Presedintele PNL i-a reamintit, in schimb, primului ministru ca i-a facut, cu lejeritate, jocul presedintelui Romaniei.

Crin Antonescu a tinut sa ii transmita lui Ponta ca USL nu exista pentru ca ei doi sa ramana prieteni. Intrebat, prin telefon la postul B1 Tv, cum comenteaza ultima declaratie a lui Ponta, care il aseamana pe liderul liberal cu Basescu, Crin Antonescu a replicat: “Eu am, dupa cum stiti, o proasta parere despre activitatea si roadele politice ale activitatii domnului Basescu, dar daca ma uit cat de cuminte a indeplinit domnul Ponta sarcinile trasate de domnul Basescu, as putea sa ma simt chiar usor flatat. De exemplu, problema cu acciza”.

Cat despre problema stringenta a numirii unui nou presedinte la TVR, Antonescu a reiterat ideea ca PSD nu are dreptul sa se implice in aceasta chestiune. “”Propunerea va fi facuta in timp util, astfel incat vineri, cand Parlamentul se reuneste, candidatul respectiv sa poata fi audiat de comisii si supus votului in plen. Rares Bogdan este un jurnalism incomod, dar atata timp cat am facut aceasta propunere in egala masura si pentru PNL, si pentru PSD, si pentru Antonescu si pentru Ponta, chiar la usoarele insistente la o vrema ale domnului Ponta. El a fost de acord, chiar marti domnul ministru de Interne l-a contactat de doua ori pe domnul Ponta sa il intrebe daca ramane in picioare.

Domnul Sarbu a confirmat-o. Evident, cand facem o propunere, ne consultam partenerii”, a continuat liberalul, adaugand ca nu este normal sa mai fie data inca o ordonanta de urgenta “doar pentru ca parlamentarii domniei sale nu au venit la vot.”