Crin Antonescu, dupa renuntarea la acciza pe combustibil: Pot eu sa il mai contrazic pe Basescu?!

Crin Antonescu este, in continuare, deranjat de atitudinea guvernului Ponta care a renuntat la acciza pe carburant, pentru a stabili un compromis politic cu presedintele Basescu. “Este o victorie nemeritata a domnului Basescu, dar trebuie sa o recunoastem”, zice liderul liberal.

Pentru presedintele Senatului pare de neinteles decizia lui Ponta de a renunta la acciza pe carburant, doar pentru a primi unda verde pe buget de la seful statului:

“Guvernul a luat decizia de a ceda conditiilor domnului Traian Basescu in problema bugetului. Nu am fost foarte bucuros. Problema este ca legea bugetului este cea mai importanta lege pe care un guvern o inainteaza intr-un. Cand construiesti un proiect de buget, te gandesti bine.

Noi am fost de acord cu acciza, am asumat-o si am sustinut-o public. Am considerat ca aceasta suplimentare a accizei este suportabila si poate fi folosita pentru fondul de autostrazi, mai ales ca de la 1 iulie mergeam spre reducerea CAS-ului.

I-am intrebat(n.r. – pe cei de la PSD): Vreun motiv sa reconsiderati? Mi s-a spus ca nu. Ba dimpotriva, din zona primului ministru, presedintele a fost catalogat chiar ca dement.

Din punct de vedere politic a fost o infrangere totala, o victorie nedorita  a domnului Basescu,  pe care nu o putem ascunde. A dovedit ca se putea altfel si s-a facut altfel.

Primul ministru trebuie sa se invete minte ca un buget trebuie facut cu seriozitate”, a delcarat Antonescu in cadrul emisiunii “Impartial” de la Digi 24.

Dupa ce Victor Ponta a renuntat pana la 1 martie la acciza pe carburant, s-a vehiculat si ideea unei renuntari definitve la aceasta taxa. Intrebat de moderator, daca e posibila o astfel de varianta, liderul PNL  a raspuns cu o intrebare retorica. “Pot eu sa il mai contrazic pe domnul Basescu?! Dupa ce s-a intamplat. Ma abtin”,  a incheiat subiectul liberalul, dandu-i fin peste nas premierului Victor Ponta, cel care a facut compromisul cu seful statului.