CRIN ANTONESCU: EXCLUD varianta unei CANDIDATURI INDEPENDENTE la prezidentiale

CRIN ANTONESCU a declarat luni seara la Realitatea TV ca EXCLUDE orice intentie de a CANDIDA INDEPENDENT la alegerile prezidentiale.

“Si din mesajele pe care le-am primit si din discutiile pe care le-am avut cu colegi, sunt unii care au ramas cu ideea ca eu am renuntat din cine stie ce motive misterioase. Eu am renuntat doar la sefia unui partid, care a obtinut cu mult, mult mai mult decat isi propusese. Eu am anuntat intr-adevar ca renunt si pe urma am revenit si am spus: nu, domnule, daca imi sustineti candidatura, revin, sunt dispus sa imi asum candidatura. Vreo 100 au votat pentru Iohannis, 50 pentru mine, dar 50 de oameni au lipsit de la aceasta decizie. De data aceasta am spus: nu mai pot sa iau eu pe umerii mei aceasta decizie, ci o luati voi pe umerii vostri. Se prea poate ca decizia de a-l desemna pe KLAUS IOHANNIS candidat la presedintie sa fie decizia buna. EXCLUD categoric o Candidatura Independenta. Nu am nicio intentie in acest sens”, a spus CRIN ANTONESCU.

“Eu exclud o candidatura independenta, sunt mebru al PNL, mi-am manifestat preocuparea pentru acest partid. Nu se poate candida la presedintia Romaniei ca independent”, a mai spus Antonescu.

Citeste si: CRIN ANTONESCU sugereaza prezenta unui INTERMEDIAR la semnarea PACTULUI de COABITARE

CRIN ANOTONESCU a mai aratat ca nu se va implica in Campania lui KLAUS IOHANNIS. “Categoric, nu ma voi implica in campania pentru sustinerea lui KLAUS IOHANNIS. PNL a facut niste sondaje. Trei oameni responsabili s-au ocupat de asta. Aveam un scor mai mic decat al Elenei Udrea, decat al lui Traian Basescu, decat al oricui. Daca eu aveam un scor de atat de mic, inseamna ca nu sunt de frecventat. Imi vad de treaba, incerc sa nu asocieze omul cu mine, atunci cand voteaza pe KLAUS IOHANNIS”, a spus CRIN ANTONESCU.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: Denuntarea pactului este inca o PSEUDO-VITEJIE a lui Ponta in PSEUDO-RAZBOIUL cu Basescu

“Romanii stiu ce voteaza in cazul lui VICTOR PONTA, da, si nu il votez. In cazul lui KLAUS IOHANNIS, nu si nu stiu. Pe domnul Iohannis l-am invitat in partid si am vorbit despre posibilitatea ca domnia sa sa preia partidul in cazul in care nu facem 20 la suta. Si am vorbit despre varianta KLAUS IOHANNIS – prim-ministru. Presedinte e cu totul altceva. Eu in proiectul Iohannis nu am vorbit niciodata presedinte de Romania. Nu am spus ca nu il votez, nu il cunosc. Nu e exclus sa-l votez. Pe VICTOR PONTA sigur nu-l votez. Daca aveam elementele sa-l votez pe Ponta presedinte, USL nu se rupea. Domnul Ponta este dupa toate datele, urmasul cel mai potrivit al lui Basescu”, a mai declarat Antonescu.

CRIN ANTONESCU s-a referit si la candidature lui CRISTIAN DIACONESCU si la ceilalti candidati ai dreptei. “Domnul CRISTIAN DIACONESCU e un om pe care il pretuiesc, un om cu stiinta de carte, un om agreabil, dar nu este facut pentru aceste lucruri. Dar nu inteleg ce te poate determina sa intri in aventuri din astea cu congresul PSD, cu fuga la UNPR, cu fuga la Basescu. Ne face bine competitia asta, ELENA UDREA, MONICA MACOVEI. Intretin moralul cetatenilor, ne mai descretim fruntile. Imi place ce face IOAN GHISE. E corect. Un singur lucru as vrea sa aflu, de la Andreea Pora, de la Sorin Ionita, ce ii identifica pe doamna Udrea, pe domnul Basescu, ca reprezentanti ai dreptei. Ca au taiat salarii? Falseaza de ani de zile in Romania! Nu vad niciun candidat de dreapta in Romania. Poate sa fie Iohannis, nu stiu. Eu nu contest dreptul doamnei Udrea de a fi un om politic tenace, bataios, dar de ce imi e servita ca dreapta?”, a spus Antonescu.

Antonescu a fost intrebat si pe cine ar allege dintre Victor Ponta si Traian Basescu. “Intre Traian Basescu si Victor Ponta, Ponta e mai periculos, pentru ca vorbim de viitor. Traian Basescu nu a acceptat niciodata pluralismul, il inteleg partial, e un comandant de vapor, nu a acceptat alternativele. E un abuz total. Forma pe care o imbraca firea abuziva a lui Traian Basescu e ca nu accepta sfarsitul mandatului sau. Intre Traian Basescu si Victor Ponta l-as vota pe Ponta, macar impotriva plictiselii. Intr-o buna masura, intr-un anumit fel, Victor Ponta s-ar putea sa fi crescut mai mult la scoala lui Basescu, decat la cea a lui Adrian Nastase”, a declarat Antonescu.

“Am incredere ca domnul Iohannis se poate bate cu Victor Ponta. Ca vom avea o finala Ponta-Iohannis e clar, nu stiu daca domnul Iohannis e cel mai puternic adversar al lui Ponta, daca e mai puternic decat Ponta insusi”, a mai spus Antonescu.

“Victor Ponta este primul basist al tarii. Eu sunt cel mai critic adversar al lui Traian Basescu. Dar incerc sa nu fiu idiot”, a mai spus Antonescu.

Antonescu s-a referit si la condamnarea lui DAN VOICULESCU. “Am urmarit finalul procesului Voiculescu. Exista oameni, trustul de presa Intact, care sustin ca am avut un proces politic, o incalcare a statului de drept si ca astazi DAN VOICULESCU, Pantis, Mencinicopschi sunt detinuti politici. Asta nu e o chestiune de joaca. Fie procesul Voiculescu a fost un proces conform statului de drept, fie nu. Eu nu stiu care din doua. Dar daca nu, avem o problema cu functionarea statului de drept. Daca asta se intâmpla la doi ani dupa ce avem o guvernare care apartine une anumite forte politice, in care ministrul Justitiei apartine aceleiasi forte politice, atunci nu putem spune ca premierul nu are o responsabilitate, daca avem un proces politic in cazul Voiculescu. Daca DNA, conducerea Parchetului sunt basiste, atunci exista o responsabilitate majora a lui VICTOR PONTA, a puterii care nu se afla in mare masura la TRAIAN BASESCU. Daca in România avem a ne teme ca schimbarea actualului presedinte cu anume altul ar putea duce la disparitia unui stat de drept, a unei justitii corecte, avem o problema a actualui presedinte”, a spus Antonescu.