CRIN ANTONESCU a anuntat ca nu va mai candida la Presedintia Romaniei

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, intentia de a nu mai candida la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, ca un pas spre urgentarea realizarii proiectului de unificare al fortelor de dreapta.

Antonescu a mai spus ca renunta si la interimatul la conducerea PNL. El va preda toate atributiile pentru organizarea Congresului colegilor sai de partid. Crin Antonescu promite sa faca tot ce-i va sta in puteri pentru unificarea dreptei din Romania si pregatirea pentru batalia cea mare din toamna.

Anuntul surpriza schimba multe calcule politice inclusiv din zona puterii si vine la numai o zi dupa declaratia sefului statului pentru o televiziune bulgara, potrivit careia, “foarte probabil” Antonescu nu va mai candida.

Citeste si: ANTONESCU: Candidatul UNIC al dreptei pentru PREZIDENTIALE ar trebui desemnat pana la 15 iulie

“Nu am timp. Nu am timp sa demontez fixatii. Nu am timp sa vindec resentimente. Nu am timp sa largesc orizontul unor marginiri. Constient ca este urgent ca eforturile de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la presedintia Romaniei si de a fovoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie, a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de dreapta”, a declarat, sambata Crin Antonescu.

“Vreau sa anunt o decizie legata de candidatura la presedintia Romaniei: stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, conturul, experienta politica necesara, ideile, vizunea, si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD sa nu puna mana pe presedintia Romaniei”, a precizat Antonescu.

Antonescu a aratat ca stie, in acelasi timp, foarte bine clasa politica romaneasca, cunoaste dreapta romaneasca si pe toti cei care revendica aceasta titulatura, cunoaste presa romaneasca si modul in care se produc si se desfac pe piata opinii si curente de opinie.

Citeste si: Quintus: Numele PNL trebuie sa ramana neschimbat. Antonescu: Numele PNL este o institutie de patrimoniu istoric 

“Nu pot sa nu tin cont de toate aceste lucruri. stiu ca oamenii politici adevarati sunt cei care schimba sondajele, nu sondajele schimba oameni politici adevarati. (…) Am tot ce e necesar pentru aceast lupta, nu am timp sa demontez fixatii, sa vindec resentimente, sa largesc orizontul unor marginiri”, a adaugat Antonescu.

El a aratat ca nu va candida la alegerile prezidentiale pentru a favoriza desemnarea urgenta a unui candidat care sa fie mai usor accepat de fortele politice de dreapta sau chiar de presa de dreapta.

“Constient ca este intru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a favoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de drepta sau cel putin cu aceasta pretentie, de tot ceea ce insemana presa de dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de toti cei care vor sa faca din Romania o tara pentru poetoni si nu pentru baroni”, a spus Antonescu.

Va prezentam mai jos declaratia integrala a lui Crin Antonescu:

– Stiu, sau cel putin consider, ca sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar putea avea. Spun acest lucru pentru ca am forta, personalitatea, experienta politica necesara, ideile, viziunea si capacitatea de a lupta pentru ca la toamna PSD-ul sa nu puna mana pe presedintia Romaniei. Stiu in acelasi timp, cunosc foarte bine, clasa politica romaneasca, cunosc dreapta romaneasca si cunosc pe toti cei care revendica aceasta titulatura, cunosc presa romaneasca, cunosc modul in care se produc si desfac pe piata opinii sau curente de opinie. Nu pot sa nu tin cont de toate aceste lucruri.

– Eu stiu ca oamenii politici adevarati sunt cei care schimba sondajele si nu sondajele schimba oamenii politici adevarati. Acest lucru se va dovedi in continuare in viata politica romaneasca. Am, asa cum spuneam, tot ceea ce este necesar pentru aceasta lupta, nu am timp. Nu am timp sa demontez fixatii, nu am timp sa vindec resentimente, nu am timp sa largesc orizontul unor marginiri. Constient ca este intru-totul urgent ca eforturile de unificare a dreptei sa faca pasi cat mai concreti inainte, ca este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite sa fie desemnat, anunt intentia de a nu candida la presedintia Romaniei si de a favoriza in acest fel desemnarea grabnica, rapida, pana la sfarsitul acestei luni sau cel tarziu pana la 15 iulie a unui candidat care sa fie acceptat mai usor de tot ceea ce inseamna forta politica de dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de tot ceea ce inseamna presa de dreapta sau cel putin cu aceasta pretentie, de toti aceia care vor sa faca din Romania o tara pentru pietoni si nu pentru baroni, pentru ca pietonul la care se refera cu dispret unul din reprezentantii cei mai expresivi ai feudalismului PSD-ist, pietonul acela este cetateanul roman, iar batalia toamnei la care ii dau intalnire si acelui domn si tuturor celor care incearca sa puna mana pe o Romanie care sa ramana feudala, batalia toamnei este intre pietoni si baroni.

– Sunt un om care nu am asteptat si nu astept multumiri sau recunostinta pentru reusite. Sunt un om care stie sa isi recunoasca greselile, dar sunt un om care nu face pasi inapoi. De aceea pasul de azi nu e un pas inapoi, este un pas inainte. E un pas inainte pentru destinul PNL, e un pas inainte pentru unificarea dreptei, e un pas inainte, chiar daca modest, dar un pas inainte, pentru o sansa pe care Romania trebuie sa o aiba la sfarsitul acestui an pentru a ramane si a intra mai adanc in Europa, pentru a deveni cu adevarat o tara occidentala, pentru a lichida feudalismul persistent de 25 de ani dupa comunism in Romania.

– Le multumesc tuturor membrilor PNL, le multumesc tuturor votantilor, sustinatorilor, simpatizantilor nostri, le multumesc tuturor celor care au avut si au incredere in mine, ii asigur ca in batalia enorma, dificila care trebuie sa porneasca de pe un nou aliniament cat mai repede voi fi prezent asa cum am fost in toate bataliile, voi fi alaturi cu toata puterea mea de efortul pe care uniti trebuie sa-l facem in perioada care ne desparte de batalia decisiva din toamna acestui an”, a spus Antonescu.