Crin Antonescu: FMI se inseala. CAS-ul ar putea fi redus si in momentul de fata

Crin Antonescu, presedintele Senatului, a declarat, marti, ca, in opinia sa, CAS-ul putea fi redus cu 3% si ca Fondul Monetar International (FMI) a gresit atunci cand a decis ca nu este posibila acum aceasta masura.

“Cei de la FMI gresesc cand spun ca nu e posibila reducerea CAS. Se insala FMI. CAS se putea reduce si acum, dar, intr-adevar, e preferabil din semestrul doi cu 5% dacat de acum cu 3%”, a declarat seful Senatului.

Andrea Schaechter, sefa FMI, a declarat, luni seara, ca reducerea CAS nu este cuprinsa in proiectia bugetara pe 2014 pentru ca au fost prioritare salariile, pensiile si investitiile publice.

“Sa nu uitam obiectivul principal. Guvernul s-a angajat sa mentina un deficit care sa fie in zona 2,2% din PIB. Veniturile au fost mai slabe, iar la anul avem cheltuieli suplimenatre pentru salarii si pensii si alte investitii, deci, in mod clar, pentru a acoperi aceste costuri trebuie sa gasesti o cale de a prioritiza.

Aceasta reducere pentru a sprijini piata muncii era o parte, dar e prea devreme. Cred ca momentul, timpul, nu era potrivit pentru a evalua toate acele efecte. In mod clar, se afla pe agenda in continuare”, a declarat Schaechter.

Sursa foto: PNL