Crin Antonescu: Iesirea din USL a reprezentat o ofensiva, nu o retragere

Crin Antonescu a tinut sa clarifice situatia Partidului National Liberal, dupa iesirea din USL. Liderul liberal considera ca renuntarea la alianta cu PSD a fost un gest de forta si nicidecum unul de retragere.

“Iesirea din USL a fost un  moment de ofensiva, nu de retragere. PNL nu s-a resemnat”, a declarat Crin Antonescu, in urma cu putin timp, la Realitatea Tv.

Cat despre o posibila refacere a USL, Antonescu a declarat: “Cred c este mai posibila refacerea URSS, decat refacerea USL. Daca s-ar reface, ar fi un miracol jenant.”

Antonescu anunta electoratul PNL, dar si pe cel de dreapta, ca va face tot ce-i sta in putinta sa castige alegerile prezidentiale din acest an.

“Pe scena politica ma voi afla langa alegatori. Noi suntem un partid de Opozitie, deci nu avem nevoie de alianta, decat conjunctural, poate pentru o motiune de cenzura”, a mai spus Antonescu.

Fostul presedinte al Senatului crede ca in turul doi la prezidentiale, esentiale nu sunt aliantele, ci felul in care fiecare candidat transmite incredere catre electoratul tinta.

“Prima batalie este pentru intrarea in turul 2. In turul 2 este o alianta a alegatorilor. Turul 2 deschide posibilitati, pentru cei care au votat, pentru cei care nu au votat. (…)

Cred ca alegerile prezidentiale sunt fundamental diferite de celelalte alegeri. Nu in sensul ca nu ai nevoie de un partid, dar e mult mai mult de atat. Esential este ce transmiti tu electoratului pe care il vizezi. E un joc cu magneti.

Insusi electoratul partidelor s-a aratat ca in finale nu asculta indemnurile date de liderii si partidele respective. L-am sustinut pe Mircea Geoana, dar nu am putut aduce decat 65% din electoratul meu catre acesta. Altii au votat cu Basescu”, a exemplificat Crin Antonescu.

Citeste si: Antonescu: PNL a finalizat lista pentru alegerile europarlamentare