Crin Antonescu il apara pe Andrei Marga

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, ii acuza pe reprezentantii Partidului Democrat Liberal de afirmatii politicianiste atunci cand sustin ca Institutul Cultural Roman a fost distrus prin numirea lui Andrei Marga in fruntea acestei institutii.

“Este evident o afirmatie politicianista. Nu s-a distrus niciun ICR. Cei de la PDL ar trebui sa isi aduca aminte faptul ca ICR a fost folosit pentru a construi o uriasa retea de propaganda partizana, ceea ce nu era normal”, a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu este de parere ca indiferent de optiunea politica a celui numit in fruntea ICR, intitutia trebuie sa se situeze deasupra acestor lucruri.

“Evident toate personalitatile culturii romane, personalitatile veritabile pot avea optiunea lor politica oricat de fierbinte, dar institutia ca atare trebuie sa se situeze undeva deasupra acestor lucruri”, a mai declarat Crin Antonescu.

Reprezentantii Partidului Democrat Liberal au aratat ca situatia privind conducerea actuala a ICR ar fi putut fi evitata daca majoritatea parlamentara ar fi tinut cont de recomandarile PDL referitoare la necesitatea numirii unui “profesionist” in functia de presedinte al institutului.

Foto: Mondo News