Crin Antonescu: Il consider nevinovat pe Vosganian. Am vazut in dosar un sir de interpretari

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat ca il considera nevinovat pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, suspectat de complot si subminarea economiei nationale, pentru ca a parcurs si a vazut in dosarul acestuia “o insiruire de interpretari si supozitii” si nicio dovada concreta.

Crin Antonescu a vorbit pe aceasta tema la conferinta de presa sustinuta la Cluj, o parte dintre jurnalistii prezenti dorind sa stie parerea liderului liberal in cazul lui Varujan Vosganian.

“Nu pot aprecia momentul, nu spune nimeni unui procuror cand si cum sa isi finalizeze cazul. Nu am comentarii in legatura cu momentul, dar am comentarii cu privire la continutul, cu acuzatiile si cu ceea ce noua, ca senatori, ne-a fost prezentat. Il consider, pana vad eu ceva concret care sa il incrimineze si pana cand o instanta ar spune contrariul, il consider nevinovat pe Varujan Vosganian. Am vazut in dosar o insiruire de interpretari si supozitii, nu am vazut o dovada concreta, o inregistrare de vreun fel, nu am vazut nimic, nici macar vorbindu-se despre Vosganian. Ca atare, toate acestea ma fac sa cred cu tarie in nevinovatia lui Varujan Vosganian”, a spus Antonescu.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Sursa foto: gov.ro