Crin Antonescu: In caz de vot secret, PNL va parasi sala de sedinte la legea amnistiei si gratierii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, in urma cu putin timp, ca in situatia in care votul la legea amnistiei si gratierii va fi secret, atunci PNL va parasi sala de sedinte.

“In caz ca va fi vot deschis, PNL va vota, daca va fi vot secret, liberalii se vor retrage de la vot”, a declarat Antonescu.

Si presedintele Traian Basescu a scris, marti, Parlamentului cu privire la legea amnistiei si gratierii. Seful statului atrage atentia parlamentarilor sa dea dovada de responsabilitate si sa aiba in vedere ca o asemenea masura nu este oportuna, explicand ca aceasta va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei, afectand increderea in actul de justitie. 

Proiectul de lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse de pana la 7 ani va fi supus, marti, votului plenului Camerei Deputatilor, informeaza agentia Mediafax.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest act normativ, dupa ce Comisia juridica a adoptat luni seara raport favorabil cu amendamente.

Proiectul de lege privind amnistierea si gratierea unor pedepse de pana la 7 ani a fost initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost analizat in Comisia juridica, fiind adoptate o serie de amendamente luni seara, in conditiile in care la lucrarile comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului in Comisia juridica nu a fost facuta publica.

– See more at: https://mondonews.ro/legea-amnistierii-si-gratierii-unor-pedepse-de-pana-la-7-ani-intra-marti-la-vot/#sthash.3Y9JIKjx.dpuf