CRIN ANTONESCU, in direct la postul B1 TV: Pot fi CANDIDAT, pot si CASTIGA. LIVE TEXT

UPDATE, ORA 22.52: Robert Turcescu i-a scris pe hartie lui Antonescu o posibila formula de denumire pentru noul partid format prin fuziune. E vorba de PNLD. Intrebat daca noua formatiune s-ar putea numi astfel, presedintele interimar al PNL a raspuns transant: “Categoric, nu!”

UPDATE, ORA 22.47: DESPRE DEMISIA LUI KLAUS IOHANNIS

“Demisia lui Klaus Iohannis a fost ca o pana. M-a ingrijorat, un pic. Acum, ii inteleg pe cei de fara, pe americani, nu suporta lucrurile neprevazute. Nici mie nu imi plac lucrurile neprevazute. A trebuit sa repar aceasta pana, sa gasesc o solutie.”

UPDATE, ORA 22.39: DESPRE DNA

“Aceasta activitate nu se poate contesta, oricat de simpatic sau antipatic ni se pare Basescu. Nu se poate contesta ca dupa 2005 aceasta institutie a inceput sa functioneze. (…) Ce a ramas neclar, este daca intotdeauna masura a fost aceeasi. Nu stiu daca se putea, omeneste vorbind. Lucrurile au mers din ce in ce mai bine. Paradoxal, in ultimii doi ani de cand Basescu nu mai are Puterea, institutia a mers mai bine.

“Si eu am gresit cu declaratii imprudente. Insa, si Traian Basescu a gresit. Nu a facut doar tema centrala din aceste institutii , din justitie. El, incitant si provocator, i-a declarat pe toti adversarii sai politici viitori vinovati. Asa a provocat.”

UPDATE, ORA 22.35: Despre cazul de coruptie HOREA UIOREANU:

“Asta e o lovitura pentru noi. Asta e mersul justitiei. (…) E de necrezut! (…) Daca este  intr-o asemenea situatie (n.r.- arestat), cred ca va demisiona.”

UPDATE, ORA 22.33: Despre tradarea lui Silaghi.

“E greu de vorbit, sunt oameni in casele carora am fost. (…) Ca ministru, l-am vazut activ. Mi s-a parut un om de un anumit nivel, un liberal.”

UPDATE, ORA 22.32: “Daca vrea sa intre serios in lupta pentru prezidentiale, Diaconu are nevoie de forte politice in spate”

UPDATE, ORA 22.21: DESPRE RELATIA CU DIACONU si PROCENTELE CASTIGATE DE ACESTA LA EUROPARLAMENTARE

“Nu a fost niciodata consilierul meu. E un om pe care in momentele complicate l-am cautat. Este un om caruia, la modul general, i-am cerut sfatul. Asta nu inseamna chiar un consilier. (…) Da, m-a surprins placut(n.r.- rezultatul lui Diaconu pentru PE). Chiar si dupa campania PSD prin Antena 3. Eu cred ca Ponta si Gadea se intalnesc si stabilesc atacurile. Eu asta cred si am voie, asa cum si ei cred ca sunt inteles , de mult timp, cu Basescu. Si cred ca eu am putin mai multa dreptate (…) Revenind, lupta cu sistemul e falsificata in cazul lui Diaconu. (…) Insa , m-a bucurat pentrun ca votul in Romania a luat o forma benigna. Iata, ca nu avem o forma extremista de protest.”

UPDATE, ORA 22.18: DESPRE TELEVIZIUNILE DE PROPAGANDA

“S-a ajuns ca in aceste televiziuni sa fie transee, sunt dezimformari brute. Se titreaza, <Antonescu si Basescu sunt la Bruxelles>. Iar eu am fost in tara.”

UPDATE, ORA 22.13: DESPRE ASOCIEREA DREPTEI CU BASESCU

“Exista posturi tv, gen Antena 3 sau RTV care au inventat intalniri secrete intre mine si Basescu. (…) Toata campania asta a avut un efect. Sunt tentat sa cred ca asocierea cu Basescu a fost negativa in aceasta camapanie. Nu stiu pe viitor. Daca Basescu vrea sa dea o mana de ajutor unui candidat de dreapta, cred ca ar trebui sa contureze elementele esentiale ale profilului de candidat care sa ii succeada; care sunt lucrurile pe care le asteapta de la acesta, dupa ce termina. Dar ideea ca va conduce acel candidat , nu ar fi benefica. (…) Ideea este ca eu nu sunt marioneta lui Traian Basescu.”

UPDATE, ORA 22.09: DESPRE POTENTIALII CANDIDATII DIN DREAPTA LA PREZIDENTIALE

“Fiecare are o problema. Am si eu o problema, o recuperare a electoratului anti PNL, pro basist. Nu cred ca sunt doar 6%. Daca ar fi candidat domnul Predoiu sau MRU, ar avea si acestia probleme, ar avea 15%, electorat liberal, non-basist, impotriva. (…) Oamenii vor sa cunoasca, sa pipaie candidatul.”

UPDATE, ORA 22.07: Despre candidatura lui Ponta la Cotroceni

“Nu stiu daca vrea sau nu, dar cred ca nu are incotro. E o drama acolo in sufletul sau. Daca nu va candida, ar trebui sa lase un alt psd-ist si cred ca nu poate. Alege de la Primarie, de la Jandarmerie, dar niciunul nu e la de la PSD. Pe de alta parte, daca nu castiga are mari probleme”

UPDATE, ORA 22.03: DESPRE POSIBILE SCUZE PENTRU ELECTORATUL LUI BASESCU, dupa asa zisa “marte neagra”

“Mi-am tot spus punctul de vedere si o sa il mai spun. Daca o sa candidez la prezidentiale, o sa vorbesc pe larg despre asta.”

UPDATE, ORA 22.00: Despre insultele lui Ion Iliescu

“IlIESCU, puseu de mitocanie rosie.(…) In istoria leninista s-a vorbit de sobolani care trebuie starpiti. (…) Alde Iliescu i-a stricat pe ceilalti”

UPDATE, ORA 21.58: Raspuns pentru Ghise, care considera ca Antonescu nu are dreptul sa negocieze cu PDL

“Delegatia Permanenta a luat act de demisie, dar a spus , cele 30 zile va mandatam deplin drepturile de conducere. (…) Puterea de a discuta cu PDL ceea ce am discutat, avem mandatul pentru asta. Este o pozitie impartasita de conducerea partidului, cei peste 80 oameni.”

UPDATE, ORA 21.50: Despre sefia PNL

“Cand v-am spus ca daca nu facem pragul, v-am mai spus ca domnul Iohannis este vicepresedinte. Asadar, e lesne de inteles pe cine sustin pentru presedintia partidului.”

UPDATE, ORA 21.45: DESPRE POSIBILA CANDIDATURA LA COTROCENI

“IN 5 ani am auzit toate mizeriile despre mine. De murit, am murit de 3 ori pe zi, din punct de vedere politic. Puteti face un volumas frumusel cu diverse atacuri la adresa mea. Nu am niciun sentiment fata de asta. Pot fi candidat , pot si castiga!

Citeste si: Quintus: Numele PNL trebuie sa ramana neschimbat. Antonescu: Numele PNL este o institutie de patrimoniu istoric

UPDATE, ORA 21.42: “Luni, vom decide separarea definitiva de PSD in teritoriu. (…) Nu cred ca fuziunea se va produce pana la prezidentiale.”

UPDATE, ORA 21.39: “Pana la 15 iulie, eu sper sa avem numele candidatului la presedintie.”

UPDATE, ORA 21.34: DESPRE FUZIUNEA CU PDL

“Numele formatiunii este ultima chestiune care ne intereseaza in acest moment. Nu s-a discutat acest lucru si nu se va discuta , pana cand constructia nu va fi intreaga. (…) Exista complementaritati evidente, lucruri pe care ei le au(n.r.- PDL), iar noi nu si invers.”

UPDATE, ORA 21. 33: DESPRE PONTA

Citeste si: Blaga se declara pregatit pentru functia de premier: Am experienta politica, administrativa

“Incep sa cred ca devine un om sincer. Il cred ca m-a votat in 2009. Un om inteligent, care avea capacitatea de a glumi si a fi ironic. Un lucru remarcabil pentru familia social democrata. Incet, incet s-a pierdut.”

UPDATE, ORA 21.32: DESPRE USL

“La ora aceasta nu am un regret mai mare sau mai mic, decat regretul ca un politic major a esuat.”

CRIN ANTONESCU, presedintele interimar al PNL, este invitat in aceasta seara, de la ora 21.30, in cadrul emisiunii “Sub semnul ?” de la postul B1 Tv. Principalele subiecte de discutie vor fi legate de rezultatele ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE, dar si despre UNIFICAREA DREPTEI din Romania.

“Vom vorbi cu aceasta ocazie despre rezultatele alegerilor europarlamentare, despre evolutiile din ultima saptamana, despre cum dorim sa construim un nou Proiect pentru Romania…”, a notat fostul presedinte al Senatului pe pagina personala de Facebook.

Sursa foto: captura B1 Tv