CRIN ANTONESCU, in direct la Realitatea Tv. Nu-i consider amici pe PONTA si IOHANNIS – LIVE TEXT

UPDATE ORA 23.51: Alegatorul psd-ist se duce la vot, o spun cu tot respectul, indiferent ca il place sau nu pe Geoana, merge la vot. In dreapta, nu e asa.

UPDATE ORA 23.44: Despre electoratul sau fidel:

Acesti oameni, daca exista, exista pentru ca ma plac.Partea mea tare nu este verbul, nu vorbele, ci faptul ca eu cred in ele. Nu vreau sa ii indrum pe acesti oameni. Ei sunt la fel de liberi ca mine. Ei vor vota cu acel candidat, in care ma vor regasi pe mine.

UPDATE ORA 23.34: Despre candidatura sa pentru Cotroceni

Limpede, candidez, dar nu depinde de mine. Am spus asta in Congres. Eu sunt acolo. Pentru mine, asta inseamna un spirit, intr-o batalie pe care o dau de ani buni. (…) Cand am facut USL-ul, eu nu am abandonat acest proiect al partidului de dreapta. (…) In momentul in care am vazut ca nu se poate face acest proiect din cauza lui Victor Ponta , dar si din cauza unor ministri de-ai nostri, care nu au pus piciorul in prag, in momentul in care am realizat ca ar trebui sa acoperim o minciuna, atunci am spus NU.

UPDATE ORA 23.31: Despe relatia sa cu Iohannis

Tara asta are nevoie in frunte de oameni pe care nu-i schimba mediul de la Bucuresti, Bacau sau Barcelona. Ei trebuie sa schimbe in jurul lor.

UPDATE ORA 23.27: Despre “amicii” Ponta si Iohannis

Pe niciunul(n.r.-nu i-a considerat amici). (…) Nu era vorba ca o sa ajung eu presedinte si el premier(n.r.- Ponta), ci gandeam pentru binele Romaniei. Am dezvoltat cu domnul Iohannis un soi de camaraderie. Din punct de vedere strict personal nu consider amicitie  nici cu unul , nici cu altul. Cu Victor Ponta, chestiunea este incheiata. Cu domnul Iohannis sunt inca intr-un proiect, care va merge sau nu, vom vedea.

UPDATE ORA 23.24: Despre votul la vedere in PNL pentru alegerea candidatului la PREZIDENTIALE

Anumite momente trebuie asumate nominal. Asta e un moment capital pentru partid, pentru Romania e important. De ce sa nu se ia aceste decizii nominal?! Un asemenea vot , nu pe mine ma avantajeaza. Luam alfabetul si zicem cutare si cutare!

UPDATE ORA 23.22: Despre mostenirea PNL

Cred ca domnul Blaga care este un om cu intelepciune nu va da cu piciorul la o asemenea ocazie. E de coolo, sa fii urmasul liberalilor. Trecutul asta chiar se asuma. Aceasta filiatie istorica, s-a dus mai departe. Pana la urma este un ospat al memoriei la care si domnul Blaga si ceilalti sunt invitiati pentru a avea un PNL puternic.

UPDATE ORA 23.19: Glume pe seama figurilor marcante din PNL-ul marit

Se va duce tabloul Bratienilor in Modrogan, la fel si al meu. Se va duce si tabloul lui Traian Basescu in Modrogan. Insa, dansul a fost membru pana in 2004.

UPDATE ORA 23.16: Despre cine a inregistrat PNL la tribunal dupa Revolutie si cine se va duce pentru noul PNL

Radu Campeanu, Maria Bratianu, domnul Quintus. Acum , probabil va merge domnul Iohannis, domnul Blaga. Insa , fondatorii Partidului raman aceiasi, primii.

UPDATE ORA 23.03 : Despre candidatul la prezidentiale din partea dreptei

Daca nu credeam ca pot castiga, nu ma bagam. (…) De 24 ani, m-am batut cu ardoare doar pentru lucruri in care am crezut. Eu nu am calitati de actor. Nu pot sa ma prefac, daca nu am entuziasm , se simte. Daca alt candidat, ma va inspira si ma va face sa cred in el, ma voi bate. Daca nu, voi fi un ostean de rand intr-o armata, care va zice ca e mai bine sa castige ai nostri.

Klaus Iohannis nu a fost nicio zi, candidat la Presedintie, si nu pot astfel sa spun cum as reactiona. Fata de domnul Catalin Predoiu, nu am ostilitate, ba chiar il apreciez. (…) Dansul are un handicap foarte serios. Dinspre Cotroceni, prietenii de presa ii dau in cap, dinspre PSD, la fel. Si totusi el a mers mai departe. Daca dansul va fi ales, sigur ca va face un salt simtitor.

UPDATE ORA 22.56: Despre posibila infrangere a lui Ponta

Da, sigur ca poate fi invins. Ponta se teme de foarte multe lucruri. Nu reactioneaza, nu a crescut bine. Cu cat are mai multa putere, cu atat pare sa fie mai slab. Nu i-a prins bine acest confort al sutinerii mediatice. (…) Ponta si PSD-Ul sunt de batut, dar nu e usor. Nu oricine poate sa ii bata. asa slabuti, pot castiga alegerile. Ii pot bate, propriile lor greseli. Ii poate opri un om care sa se poata bate convingator, si nu doar aratand greselile lui Ponta, ci prin a face o oferta care sa arate ca lucrurile pot sta bine. (…) Batalia de pezidentiale e una cu un rezultat pe care nimeni nu il stie. Toti avem motive de ingrijorare. Si Victor Ponta.

UPDATE ORA 22.53: DESPRE OFENSIVA TERESTRA ABIA INCEPUTA DE ISRAELIENI IN FASIA GAZA

Pe mine nu ma mira. Sigur ca premierul Netanyahu e un om foarte energic, care a spus ca nu il intereseaza punctul de vedere al americanilor. In conditiile in care am avut toate aceste evolutii, era de asteptat si aceasta faza

UPDATE ORA 22.51: DESPRE PROCENTELE DIN PARLAMENT DUPA UNIFICAREA DREPTEI

Ma astept la 35-40%. E vorba, de un partid dublat.

UPDATE ORA 22.47 : DESPRE DREAPTA

Inca avem o discutie superficiala despre dreapta. Se intampla asta de ani de zile. In epoca Basescu printr-o contrafacere a unor idei, s-a mers, cu sprijinul unei artilerii elitiste, pe ideea ca cine e cu Basescu e de dreapta. Cu o constructie mare, poate maturam la temelie. (…) Trebuie sa incercam un nou inceput.

UPDATE ORA 22.44: DESPRE NOUL SEDIU CENTRAL al PNL, STATUT si PROGRAM

Este o cladire impozanta, frumoasa, care se preteaza. Nu as avansa foarte mult discutia asta pentru ca nu am forte multe elemente. Lucrurile esentiale tin de un program pe care urmeaza sa il vedem, tin intr-o oarecare masura de un statut. In plus, lucrurile tin de spirit. Acesta nu poate fi modificat. Este vorba de ceea ce se va intampla pe viitor. E o constructie pe care o sustin pentru viitor. Exista si problemele din trecut. Ce spirit punem impreuna, cel al epocii Roman sau cel al epocii Basescu?

UPDATE ORA 22.41: Despre atacul lui GRAHAM WATSON, care spunea ca PNL  a fost cumparat cu aur strain

Nu ma intereseaza ce declara, chiar nu ma intereseaza.

UDPATE ORA 22.36: Despre Rozalia Biro

V-am auzit vorbind despre doamna Biro, ca vine pe scaunul lui Nicolae Iorga. Nu , vine pe scaunul lui Kelemen Hunor. Pana la urma, astia suntem. Mi se pare nedrept fata de doamna Biro sa facem un caz. Este strict urmasa domnului Kelemen Hunor. (…) In 45 de ani de comunism, fractura asta care trebuia vindecata, nu prea s-a tamaduit. Fractura asta s-a adancit, nu avem 45 ani de comunism minus 25 de tranzitie, ci plus 25.

UPDATE ORA 22.30: DESPRE ACCIDENTUL AVIATIC DIN UCRAINA

Cred ca noi stim de mai multa vreme, cel putin dupa Al doilea Razboi Mondial, sau Iugoslavia, ca razboiul se poate repeta. Tragedia de azi e cumplita! E de discutat in detaliu, dupa ce vom avea informatii. Cert este apropo de faptul ca separatistii nu permit accesul, arata ca de fiecare data cand apar astfel de zone care isi proclama independenta, nimeni nu are responsabilitate. Ei nu-i lasa pe ucraineni, rusii nu se implica. (…) Am avut sentimentul in ultima luna ca, nemaifiind asa de proaspata, criza ucraineana e ca o boala care nu s-a vindecat deloc.,

UPDATE ORA 22.29: Nu mi-e simpatica(n.r.- melodia nou imn PNL- Verde-nnurat). Chiar daca compozitorul ei, a devenit, intre timp, membru liberal.

STIRE INITIALA: CRIN ANTONESCU este invitat , de la oa 22.30, in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv. Principalul subiect de discutie: asteptata si discutata FUZIUNE cu PDL.

Fostul lider liberal va vorbi despre alianta cu PDL, in contextul apropiatelor alegeri PREZIDENTIALE. Ce sanse are dreapta sa castige alegerile din toamna? Care este candidatul ideal din partea dreptei pentru alegerile prezidentiale? La aceste intrebari, dar si la altele cel putin la fel de interesante, va incerca sa raspunda, cu promptitudine, CRIN ANTONESCU.

Citeste si: TARICEANU analizeaza FUZIUNEA PNL-PDL