Crin Antonescu: Klaus Iohannis va ajunge premier

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis premierului Victor Ponta ca, “mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis va ajunge premier, iar Ponta poate sa se mentina la putere cel mult pana in toamna”. 

Declaratia sefului liberalilor a fost facuta in emisiunea “Dupa 20 de ani”de la ProTV. La intrebarea moderatorilor daca il vede pe Klaus Iohannis ca viitor premier, Crin Antonescu a tinut sa ii transmita “un mesaj foarte simplu” lui Victor Ponta.

“Nu numai ca-l vad, dar uite asa, din emisiunea asta de aici, ii si transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: sa accepte ceea ce e dreptul nostru si ceea ce-i spre binele domniei sale, sa-l aiba pe domnul Klaus Iohannis vicepremier decat, mai devreme sau mai tarziu, Klaus Iohannis sa devina premier. Evident, in locul domniei sale. Pentru ca domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o saptamana, pentru doua, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult sa se mentina la putere pana in toamna, in cel mai bun caz pentru domnia sa, dar in conditiile in care a rupt USL, n-are cum sa isi mai imagineze ca poate ramane premier dupa toamna, decat cu un presedinte pe care-l pune domnia sa”, a declarat Crin Antonescu in emisiunea “Dupa 20 de ani”, citat de gandul.info.

Citeste si: Antonescu: Romania Tv, postul de casa al premierului Ponta, duce o campanie grosiera impotriva mea si a lui Iohannis

Totodata, liderul PNL a declarat ca nu mai are incredere in actualul premier si ca “optiunea de a pune capat USL” a fost o decizie luata de Victor Ponta si PSD.

“PSD-ul pune capat astazi USL-ului, o data pentru ca nu vrea un om ca Iohannis in Guvern, in al doilea timp pentru ca nu trebuie sa-i ramana timp sa porneasca o campanie pentru un candidat”, a precizat Antonescu. 

In opinia presedintelui liberalilor, ruperea USL va avea loc in perioada urmatoare, in conditiile in care Victor Ponta va refuza sa dea curs ministrilor nominalizati de PNL.

“Nu il vrea pe Iohannis in Guvern, inseamna ca nu ne mai vrea pe noi liberalii in Guvern si inseamna ca domnul Ponta alege sa puna capat USL. Noi nu mai putem tine tara in aceasta situatie si domnul Ponta ne va spune maine daca doreste sa avem un Guvern in continuare impreuna sau nu.Toti ministrii PNL isi vor da demisia. Situatia se va încheia”, a declarat Crin Antonescu, potrivit sursei citate.

Sursa foto: ziarulunirea.ro