Crin Antonescu l-a facut sah mat pe moderatorul Mihai Gadea in direct la Antena 3. VIDEO

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a fost invitat la emisiunea Sinteza Zilei difuzata de postul Antena 3. Liderul liberal nu s-a ferit sa isi spuna opinia despre atitudinea permanenta a celor care lucreaza la postul la care este invitat, Antonescu iesind foarte bine din toate capcanele intinse, cu foarte putina abilitate, de moderatorul Mihai Gadea, acesta din urma fiind facut sah mat de interlocutorul sau.

[hdvideo id=279 flashvars=autoplay=true&zoomIcon=false]

Iata o parte din dialogul purtat de cei doi in timpul emisiunii mai sus amintite, dar si principalele idei ale presedintelui Senatului.

Dialog Crin Antonescu – Mihai Gadea:

Mihai Gadea: Va intreb pe dumneavoastra…
Crin Antonescu: Intrebati si dumneavoastra pe cine puteti, pentru ca pe domnul Ponta nu e voie…
Mihai Gadea: Nu e voie? Cine nu ne da voie, Voiculescu?
Crin Antonescu: Nu stiu… poate domnul Ponta nu va da voie.
Mihai Gadea: A, domnul Ponta e seful nostru?

Mihai Gadea: Va Bateti joc de alegatorii dumneavoastra…
Crin Antonescu: Nu e adevarat…
Mihai Gadea: Cititi forumurile…
Crin Antonescu: Falsurile dumneavoastra…

Mihai Gadea: Cum explicati actiunile DNA impotriva liberalilor care se opuneau impotriva USL – Rusanu, Chitoiu, David?

Crin Antonescu: Dvs credeti ca sunteti la o emisiune umoristica? Dvs credeti ca eu, Crin Antonescu, in cardasie cu Traian Basescu, am influentat actiunile DNA? Ce insinuati dl Gadea, ce insinuati de seri intregi? Chiar nu e niciun Dumnezeu deasupra noastra? Asemenea mizerii, in 25 de ani, nu am vazut nici macar de la Basescu.

Aceste umflari sunt fie coincidente, fie sunt actiuni dirijate, si atunci va rog sa va adresati altcuiva; sa va adresati dlui Ponta si ministrului de Justitie, care au atributii constitutionale, nu mie.

“Nu trebuie să faceţi nici pe procurorul, nici sa strigati, nu v-am trimis eu la DNA. Antena 3 a facut si lucruri extraordinare… Fiti mai academic, e totusi un post mare Antena 3”, i-a replicat Crin Antonescu lui Mihai Gadea in momentul in care moderatorul era aproape isterizat de subiectul legat de ruperea USL.

Mihai Gadea  a incercat sa-i replice liderului liberal spunandu-i ca are doua obsesii pe el si pe Victor Ponta. 

“L-ati scuipat pe Iohannis toti cei care lucrati in armata pesedista de propaganda”, a fost replica lui Antonescu care a starnit furia moderatorului.

Mihai Gadea: “Eu fac parte din armata de propaganda pesedista?! Eu care am fost la DNA in timp ce dumneavoastra erati presedintele Senatului?! Asa pot spune si eu ca sunt convins ca dumneavoastra v-ati inteles cu Basescu. Cum vi se pare?”

Crin Antonescu: Ce vreti sa spuneti?! Ca eu, ca presedinte al Senatului, am dat ordin la DNA sa fiti dumneavoastra adus acolo? E o porcarie.

Mihai Gadea: Ce sentiment aveti in seara asta? La fel de bucuros ca la ruperea USL?

Crin Antonescu: Da, cam la fel de bucuros, daca asta este cuvantul, in sensul ca eu cred ca fac un lucru care trebuia facut.

Permanent in spate eram cu gandul la oameni. Oamenii politicii vorbesc cu alegatorii lor prin mass-media. In permanenta am stiut ca reprezentam niste oameni. Nu am niciun sentiment atribuit de dumneavoastra care sa aiba legatura cu indiferenta si tradarea.

Mihai Gadea: Credeti ca a meritat ruperea USL pentru Klaus Iohannis?

Crin Antonescu: USL nu s-a rupt pentru un om, fie el si de valoare. Poate ar trebui sa-l intrebati pe domnul Ponta de ce anume trebuia, cu pretul ruperii acestei constructii, sa nu-l accepte ca vicepremier pe domnul Iohannis, iar astazi, iata, il accepta pe vicepremierul guvernului Emil Boc, pe dl Hunor Kelemen. Eu si PNL am sustinut candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009 fara nicio negociere si fara nicio conditie. Am construit USL cu riscuri. Dar in momentul in care am vazut ca niste oameni vor sa transforme USL in PSD, cand am vazut ca nu ne mai putem numi oamenii in Guvern, a trebuit sa constatam ceea ce s-a intamplat si sa ne vedem de treaba.

Antonescu catre Gadea: Regimul Basescu s-a mentinut pentru ca s-a rupt USL? Ce inseamna regimul Basescu? Pas cu pas… Am constatat ca vorbiti mult si inexact despre el. Este inexact ca regimul Basescu s-a mentinut atat cat s-a mentinut pentru ca s-a rupt USL, pentru ca noi nu am vrut sa fim o anexa a PSD. Eu n-am fost niciodata de acord cu acel pact de coabitare, eu l-am denuntat limpede.

Mihai Gadea: De ce nu ati plecat atunci din guvern?

Crin Antonescu:  Asta e o intrebare buna. Daca e ceva sa recunosc… poate era mai sanatos de atunci, dar pana n-am epuizat ultima speranta ca putem continua cu USL. Regimul Traian Basescu nu s-a mentinut din cauza ca USL s-a rupt cu o saptamana in urma, ci s-a mentinut din cauza legitimarii lui de catre premierul Victor Ponta, din cauza ca noi toti am cautionat sa mergem inainte cu acest pact facut de premier. Am ceva impotriva propagandei…

Mihai Gadea: La ce va referiti?

Crin Antonescu: Inclusiv la Antena 3.

Mihai Gadea: Ce fel de propaganda?

Crin Antonescu: Propaganda pesedista. Eu sunt atacat foarte violent si denuntat ca sunt un om care nu-si respecta angajamentele, ca sunt prieten cu Basescu, pentru ca am fost la o emisune la B1 TV.

Mihai Gadea: Ati promis la Antena 3 ca nu va veti intalni niciodata cu Traian Basescu. V-ati incalcat cuvantul?

Crin Antonescu: Nu e vorba ca mi-am incalcat cuvantul, s-au schimbat niste situatii care m-au facut sa ma intalnesc cu presedintele Basescu. Exista niste subiecte pentru care era obligatoriu sa ma intalnesc cu Traian Basescu pentru ca se afla in acea functie, nu pentru persoana Traian Basescu.

In schimb, dumneavoastra, Antena 3, ati facut unul dintre cele mai urate lucruri din ultima vreme, afirmand ca eu sunt inteles politic cu Traian Basescu, ca noi avem combinatii politice, ca ne-am apropiat, impotriva cui nu stiu… Nu am avut, nu am si nu voi avea vreo intelegere cu Traian Basescu. Pentru ca nu am ce sa fac, in intentiile mele politice, cu Traian Basescu.

Crin Antonescu: Va pot eu garanta ca Traian Basescu nu va fi niciodata premier al Romaniei.  Dumneavoastra aveti una si buna “Jos Basescu”..

Mihai Gadea: Va deranjeaza asta?

Crin Antonescu: Da. Dumneavoastra pontati injuraturile si mataniile. Daca nu am injurat intr-o zi suficient veniti si spuneti “hoopa, asta nu a injurat suficient azi… ce se intampla?!” Eu lupt in continuare cu tot ceea ce inseamana regimul Basescu, dar nu pot accepta inselarea oamenilor cu “Basescu”. Eram la putere si eram responsabili de ceea ce faceam. Eu nu-mi dedicat viata injurarii lui Traian Basescu. El trebuie inlaturat cat mai repede insa ca si alti politicieni. Nu stau insa sa pontez matanii si injurii la dumneavoastra sau in alta parte. Nu va ingrijorati ca nu ma inteleg cu Basescu.

 

Sursa foto: captura Antena3