Crin ANTONESCU: La noi e simplu. Doar Guvernul are minte in cap

ANTONESCU, reactie la declaratia lui Basescu: Nu a existat nicio lovitura de stat in 2012

Crin ANTONESCU a declarat, astazi, in cadrul discursului sustinut cu ocazia Delegatiei Permanente Teritoriale PNL Tulcea , ca, spre deosebire de Parlamentul European, in Parlamentul Romaniei este un mecanism simplu, unde „numai Guvernul are minte-n cap”.

„ In Parlamentul Romaniei, este un mecanism simplu. Guvernul este singurul care are minte in cap, parlamentarii au doar maini din umar, cei ai majoritatii cel putin, asa se gandeste treaba in Romania, proiectele vin pe banda rulanta de la Guvern”, a declarat Antonescu.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Tulcea va juca un rol important in ceea ce priveste programul Connectig Europe Facility (CEF)

„Trebuie sa spun ca nu doar acest guvern face asta. Pe vremuri, guvernul era o anexa a domnului Basescu. Pe vremurile recente, pana in 2012, guvernul era anexa domnului Basescu si Parlamentul anexa domnului Boc, adica tot a domnului Basescu, majoritatea parlamentara vreau sa spun. A venit initiativa de la guvern, se strange comisia, repede, daca este nevoie la comanda. Daca ai timp, stai o saptamana, daca nu, si in doua ore, majoritatea voteaza raport favorabil.

Citeste si: GIGEL STIRBU: PSD arunca milioane de euro pe afise electorale, in timp ce romanii stau cu apa pana la gat

Nu este asa la Parlamentul European. La Parlamentul European se lucreaza luni de zile, uneori mai mult de un an, la un raport, absolut fiecare stie despre ce este vorba, se discuta nu doar in aceste domenii, unde este vorba de sute de milioane, in toate domeniile de studii de impact si de oameni care vin si spun: eu sunt eston, mie in Estonia nu imi convine chestiunea asta, pentru ca el coreleaza cu interesele lui economice, cu conjuctura lui”, a mai spus Crin Antonescu.