Crin Antonescu, la sedinta PNL: Anul 2014 va fi cel mai fructuos din istoria politica a PNL de dupa ’90

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la inceputul primei sedinte a conducerii liberale din 2014, ca el crede “cu tarie” ca, in ciuda tuturor lucrurilor vazute si traite pe sfarsit de an, exista obligatia de a se incerca revigorarea, mentinerea USL, care sa-si duca la capat mandatul.

“La inceputul acestui an, cred cu tarie ca, in ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am vazut si trait (…), exista obligaţia sa incercam, luand masuri care se impun, sa revigoram, sa mentinem USL”, a spus Antonescu, in interventia sa din debutul sedintei BPN al PNL, la care presa a avut acces.

Crin Antonescu a mai spus ca 2014 are “toate sansele” sa fie cel mai greu, dar si cel mai fructuos an din istoria politica a PNL de dupa 1990.

Biroul politic al PNL s-a reunit astazi in sedinta, pentru a discuta despre strategia pentru alegerile parlamentare, fiind luate in calcul doua variante: participarea la alegerile europene pe liste proprii sau pe liste comune cu cei de la PSD. Decizia finala va fi luata la sfarsitul lunii ianuarie in Delegatia Permanenta a partidului.

Ministrul de Interne Radu Stroe, vicepresedinte al PNL, a precizat, raspunzand unei intrebari, ca sustine ideea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, mentionand ca acesta este punctul sau de vedere, dar o discutie pe acest subiect ar putea avea loc in sedinta BPN.

Radu Stroe a fost intrebat daca sustine ideea candidaturii pe liste comune PNL-PSD la europarlamentare. El a raspuns afirmativ, precizand ca sustine ideea listelor comune “din foarte multe motive” si ca acesta este punctul sau de vedere, dar o discutie pe acest subiect ar putea sa aiba loc in sedinta conducerii PNL de joi.

Radu Stroe a facut aceste declaratii inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL, care se reuneste la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.