Crin Antonescu: Listele pentru europarlamentare vor fi definitivate in doua saptamani

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat ca liberalii vor definitiva in doua saptamani listele pentru alegerile privind Parlamentul European (PE), aratand ca formatiunea politica se asteapta sa obtina sapte-opt locuri de europarlamentari.

“Noi avem o tinta de 25%, sondajele ne dau in jur de 20%. (…) Realist, ne asteptam la sapte-opt parlamentari, ar putea fi si noua. (…) Nu pot eu spune daca ii vom mentine sau nu pe toti (n.r. actualii europarlamentari ai PNL) pentru ca nu eu iau singur aceasta decizie. Foarte curand, cred ca in doua saptamani, vom avea si aceasta decizie luata in Biroul Politic”, a spus Antonescu, duminica, la TVR1.

Citeste si: Antonescu: Iohannis va prelua postul de vicepremier, suntem dispusi sa mergem in Parlament 

Antonescu a adaugat ca si-ar dori ca toti actualii eurodeputati ai PNL sa se afle pe lista, punctand ca discutia in cazul participarii la scrutinul pentru Parlamentul European va incepe cu acestia.

“Nu neaparat ca vor fi toti pe lista, nu neaparat ca vor fi primii pe lista, dar mi se pare corect sa pornim de la situatia lor de acolo”, a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai spus ca un “nume locomotiva” pentru alegerile europarlamentare ar fi putut sa fie primarul Sibiului, Klaus Iohannis. “Locomotive sunt foarte putine, in general. Klaus Iohannis cred ca ar fi fost una, dar nu putem sa-i dam si sarcina aceasta”, a precizat liderul PNL.

Sursa foto: pnl.ro