Crin Antonescu: Locul STS e mai degraba la CSAT, locul serviciului 112 la Guvern

Crin Antonescu si-a facut o parere vizavi de mult discutata repartizare a STS, dupa tragedia aviatica din Apuseni. Presedintele PNL crede ca acest Serviciu ar actiona mai eficient daca ar apartine de CSAT.

“Locul STS e mai degraba la CSAT sau oricum sub o forma sau alta si la CSAT, locul (n.r. – serviciului) 112 la Guvern”, a declarat Crin Antonescu, in aceasta seara, la Romania Tv.

In ceea ce priveste votul in Parlament asupra proiectului de lege privind STS, prezidentiabilul USL a sustinut ca se va consulta cu viitorul ministru de Interne.

Citeste si: Guvernul, Radu Stroe si STS sunt considerati principalii vinovati in cazul tragediei din Apuseni

“Voi dori sa ascult si parerea celui care va fi ministru de Interne, domnul Iohannis”, a spus copresedintele USL, intrebat daca va sustine la votul din Parlament ruperea Serviciului 112 de STS.

USL a initiat un proiect de lege potrivit caruia Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale in cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind o structura cu personalitate juridica, ce va fi condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.