Crin Antonescu: Ministrii liberali nu vor semna OUG privind TVR

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, ca PNL i-a transmis premierului Victor Ponta sa nu emita ordonanta de urgenta privind TVR pentru a limita numarul ordonantelor de urgenta emise de Guvern, insa a adaugat ca in situatia in care premierul va emite OUG, ministrii liberali nu o vor semna. 

Crin Antonescu a propus initial sa convoace plenul celor doua Camere ale Parlamentului pe aceasta tema.

“Probabil OUG privind TVR se va da in aceasta seara, nimeni nu il poate impiedica pe Victor Ponta. Domnul Ponta a spus ca doreste sa dea o OUG, noi i-am spus ca din principiu dorim sa limitam numarul ordonantelor de urgenta. Noi am propus convocarea celor doua Camere. In sfarsit, pentru a fi clare lucrurile i-am spus ca nu il putem impiedica pe Victor Ponta ca premier sa dea o OUG, insa ministrii liberali nu o vor semna”, a declarat miercuri liderul liberal Crin Antonescu dupa intalnirile cu Dan Voiculescu si apoi, Victor Ponta, pe fondul situatiei tensionate din USL”, a declarat Antonescu.

Potrivit unor surse, totul ar fi inceput marti seara in biroul lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputatilor. Crin Antonescu i-a reprosat lui Zgonea ca PSD nu l-a sustinut pe Rares Bogdan la sefia TVR, moment in care Zgonea i-ar fi spus lui lui Antonescu: “Daca nu va convine, plecati de la guvernare”.

Replica lui Crin a fost extrem de dura: liderul liberal a amenintat ca nu va pleca doar PNL de la guvernare, ci si PSD, in urma unei motiuni de cenzura introduse pe 30 decembrie de PDL, o motiune care ar fi urmat sa fie votata si de PNL, UDMR si chiar si UNPR – in numele interesului national.