Crin Antonescu, multumit de negocierile cu FMI: Scaderea CAS-ului cu 5% va avea un impact major

Crin Antonescu e multumit de rezultatele obtinute de Victor Ponta in urma negocierilor cu FMI si BM. Cota unica  a ramas neschimbata, iar CAS-ul va fi micsorat din al doilea semestru cu 5%. “Eu as fi vrut ca aceste masuri sa fie aplicate acum. Din pacate, nu se poate.”, a fost singura nemultumire a presedintelui PNL dupa intalnirea cu FMI.

“Au fost doua masuri esentiale pentru stimularea mediului de afaceri. Mentinerea cotei unice, ceea ce s-a reusit si scaderea cu 5% a CAS-ului. Formula negociata nu reprezinta un rezultat multumitor.

Eu as fi vrut ca aacum sa facem acum aceste lucruri. Din pacate, nu se poate. Bineinteles, scaderea cu 5 % a CAS-ului din semestrul al doilea va avea un impact major”, a declarat Antonescu, care considera ca s-ar fi putut micsora CAS-ul  chiar si de maine, insa nu cu cinci procente.

“Solutii pentru a  aplica un 3% acum existau, dar nu cu 5%.”, a mai spus liderul PNL.

In ce priveste accizele la combustibili, presedintele PNL a spus ca acestea “nu sunt impozite”, recunoscand insa ca “sunt o impovarare a cosului zilnic”.

“Nu e vorba de o marire de taxe, deci ceva care sa blocheze dezvoltarea economica. Marirea de accize va avea si consecinte in sensul dezvoltarii – drumuri regionale si autostrazi”, a sustinut Crin Antonescu.

Copresedintele USL a dorit sa sublinieze si importanta cresterilor salariilor si a pensiilor si a precizat ca “cresterea salariilor este un beneficiu pentru romani, nu pentru turci”, asa cum “indexarea pensiilor este un beneficiu pentru pensionarii romani, nu pentru cei australieni”.