Crin Antonescu: Ne intereseaza cetatenii Romaniei, nu aliantele

Crin Antonescu nu face o prioritate din posibilele aliante cu partidele de dreapta in perspectiva alegerilor de anul acesta. Cel mai important pentru liderul PNL este cetateanul roman, cel care trebuie respectat.

“Problema noastra nu sunt aliantele. Ganditi-va ca suntem dupa o experienta recenta, avem, ca sa zic asa, un doliu de alianta, nu un dor de alianta si atat pentru europarlamentare, atat pentru activitatea noastra pe scena politica, cat si pentru alegerile prezidentiale, pe noi ne intereseaza cetatenii si alegatorii Romaniei.

Ne intereseaza sa convingem cat mai multi dintre acesti cetateni ca noi ii reprezentam, ca ne batem pentru valorile si interesele lor si nu ne intereseaza jocuri de alianta pe spatiu mic cu o formatiune sau alta. Nu avem, in acest moment, nicio intentie in acest sens”, a declarat Antonescu in cadrul unei conferinta de presa, la Constanta.

Chiar daca posibilele aliante de dreapta nu sunt pe lista de prioritati, Antonescu a tinut sa le reaminteasca membrilor din partidele care se considera a fi de dreapta ca PNL este cel mai important partid cu acest tip de orientare politica.

Citeste si: Crin Antonescu: PNL nu are probleme in a se adapta in opozitie

“In Romania de 24-25 de ani exista un singur partid care a fost si este si ramane nedezmintit de dreapta, prin program, prin origini, prin activitatea politica, indiferent ca a fost la putere sau in opozitie. Nu am avut niciodata pretentia monopolului, nu am avut niciodata pretentia ca in Romania nu mai pot exista oameni de dreapta, grupuri de dreapta sau chiar partide de dreapta, dar nu am ‘cumparat’ niciodata ideea ca cineva poate deveni in 24 de ore de dreapta, ideea ca orice partid care este infiintat peste noapte de catre presedintele in exercitiu e de dreapta, si nici macar faptul ca oricine este impotriva PSD este prin asta de dreapta.

Deci noi ne desfasuram activitatea pe dreapta in continuare, dorim sa ni se alature sub orice forma orice persoana, grup si la o adica partid care este de dreapta, care are compatibilitate cu noi. In sensul acesta spunem ca dreapta nu poate exista decat in sau alaturi de PNL, nu dintr-un orgoliu, ci dintr-o constatare practica”, a mai spus liderul libeal.