Crin Antonescu: Nelson Mandela a fost un om politic fascinant, unul dintre cei mai mari oameni de stat

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a exprimat regretul pentru moartea fostului presedinte al Africii de Sud Melson Mandela si a declarat ca pentru el Mandela a fost “un om politic fascinant” si “unul dintre cei mai mari oameni de stat.

”Ma intristeaza sa aflu la aceasta ora tarzie ca Nelson Mandela nu se mai afla printre noi… Pentru mine Nelson Mandela a fost un om politic fascinant, unul dintre cei mai mari oameni de stat ai timpurilor noastre! O combinatie unica in istorie intre capacitatea de a rezista si a cuceri drepturi, si cea de a unifica si a normaliza o societate cum a fost cea sud-africana. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, scrie pe pagina sa de facebook Crin Antonescu.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, a murit, azi-noapte, la varsta de 95 de ani. El a fost rand pe rand un militant antiapartheid inversunat, detinutul politic cel mai celebru din lume si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, scrie Mediafax.

Lider al luptei persoanelor de culoare impotriva regimului rasist care se straduia sa institutionalizeze segregatia in Africa de Sud, Mandela, in varsta de 94 de ani, a petrecut 27 de ani in detentie, in perioada 1964-1990. Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimarii poporului sau, in timp ce lumea intreaga manifesta si organiza concerte pentru a fi eliberat.