Crin Antonescu, nemultumit de Justitie

Crin Antonescu nu este deloc multumit de Justitia din Romania! Presedintele PNL crede ca dosarele se deschis si inchid pe alese.

Liderul liberal a facut referire la declaratiile presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a spus ca Romania nu va intra in spatiul Schengen, la inceputul lui 2014.

“In momentul in care Barroso ne-a auntat ca nu putem sa intram in Schengen, reactia mea a fost aceea ca astept altceva de la presedintele Comisiei Europene, reactia domnului Ponta a fost de a-i multumi”, a spus liderul liberal, luni seara, la B1 Tv.

La observatia ca a fost o ironie la adresa prim-ministrului, presedintele Senatului a raspuns: “Daca e ironie, a fost una blanda, nu una de rautate”. Totodata, a amintit, in contextul aderarii Romaniei la spatiul Schegen, ca Traian Basescu “se razboia cu florile olandeze, spunea in urma cu 2-3 ani ca ni se face o nedreptate”.

In ce priveste situatia justitiei din tara noastra, Crin Antonescu a facut referire la comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, care “spune ca tari ca in Romania si Ungaria nu prea e stat de drept”.

“Eu as fi reactionat public, i-as fi cerut socoteala, dar nu am putut sa o fac, pentru ca am aceeasi parere: in Romania nu e in regula cu statul de drept, numai ca vedem din perspective inverse – avem probleme cu institutii ale justitiei si nu putem sa scapam de suspiciunea ca se deschid dosare pe alese, se inchid dosare pe alese”, a completat presedintele liberal.