Crin Antonescu: Nu am discutat cu Ponta despre proiectul Rosia Montana

Crin Antonescu, presedintele PNL, a participat, joi, la o intalnire cu presedintele PSD, Victor Ponta. Cei doi s-au intalnit la sediul central al USL dupa ce cu o seara inainte lucrarile comisiei pentru proiectul de la Rosia Montana au fost suspendate, din lipsa de cvorum.

“Nici eu si nici premierul nu am fost in comisie, nu suntem responsabili de modul in care au mers lucrurile in comisie”, a declarat Crin Antonescu. Intrebat daca i-a transmis vreo nemultumire lui Victor Ponta, Antonescu a raspuns: “Ce sunt eu, petitionar?”. 

Crin Antonescu a precizat ca subiectul discutiei pe care a avut-o cu premierul Ponta nu a fost reprezentat de Rosia Montana, adaugand ca orice discutie intre cei doi lideri ai USL nu este tehnica, ci politica.

Lucrarile Comisiei Rosia Montana au fost suspendate, miercuri, in jurul orei 23:20, din lipsa de cvorum. Presedintele forului, Darius Valcov, a declarat, dupa 10 ore de discutii, ca lucrarile urmau sa fie reluate joi dimineata, la ora 10:00. Membrii Comisiei din partea PSD si PNL nu au reusit insa sa ajunga la un acord, iar votul a fost amanat pentru luni.

Crin Antonescu a comentat si declaratia presedintelui Traian Basescu legata de noile taxe si impozite anuntate: “Poate ca ar fi fost important ca presedintele sa ne spuna cum de a ajuns Romania sa fie sub constrangerea FMI? Asa, sa spui ‘Bine ar fi sa fie toata lumea multumita, bine ar fi sa fie taxe mici, e usor, nu trebuie sa fii presedinte pentru asta”.

Sursa foto: gov.ro