CRIN ANTONESCU: Nu am senzatia ca KLAUS IOHANNIS are NEVOIE FOARTE TARE de prezenta mea in campanie

Fostul presedinte al PNL CRIN ANTONESCU a spus, luni, ca nu are senzatia ca actualul presedinte PNL, KLAUS IOHANNIS, are nevoie foarte tare de prezenta sa in campania pe care o desfasoara pentru alegerile prezidentiale.

“Un candidat la Presedintie isi construieste o campanie, face niste alegeri, care inseamna continut, stil, oameni. Nu am senzatia ca Iohannis are NEVOIE FOARTE TARE de prezenta mea, nu ascund ca nu simt eu nevoia prezentei in aceasta campanie, asa cum e construita, ceea ce nu inseamna ca o privesc cu ostilitate. Aceste lucruri nu se fac ca la colhoz, ci printr-o suita de alegeri”, a spus Antonescu, intrebat de ce nu a participat la lansarea candidaturii lui KLAUS IOHANNIS.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Este NEVOIE de un “NOU SNAGOV” in problematica legata de REPUBLICA MOLDOVA

El a spus ca nu s-a rupt de PNL si a aratat ca nu crede ca se poate intampla acest lucru.

“Nu exista aripa Antonescu in PNL, nu a existat nici inainte, nici acum. Nu exista aripa Antonescu sau un grup Antonescu, nu exista un grup in PNL care sa obstructioneze candidatura lui Iohannis”, a spus Antonescu.

El a aratat ca relatia sa cu Iohannis este o relatie normala.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Vreau ca in 2018 si 2019 romanii sa SIMTA deja ca traiesc intr-o TARA A LUCRURILOR BINE FACUTE

“Nu e o relatie de conflict, nu e nici o relatie apropiata in sensul in care eu nu particip la proiectul actual al lui Iohannis. Nu inseamna ca am ceva impotriva sa iasa presedinte”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a dat asigurari ca nu va pleca din partid. “Problema nu e cu mine, eu de ramas raman, partidul sa ramana”, a spus el ironic, facand aluzie la fuziunea PNL-PDL.

De asemenea, a sustinut ca nu va candida la presedintia PNL in cazul in care Iohannis va pierde aceasta functie.

“Categoric nu. Daca eu consideram ca sunt omul nimerit, ca mai e ceva de facut la proiectul respectiv, as fi ramas (…) Proiectul pe care eu l-am purtat s-a incheiat aici, nu vad de ce as reveni la conducerea unui PNL care nu mai este cel de acum cateva luni si in legatura cu care nu am de ce sa intretin motive de optimism”, a declarat Antonescu.

In ceea ce priveste candidatura lui Klaus Iohannis, care asteapta un verdict din partea ICCJ in procesul cu ANI, Crin Antonescu a explicat ca acesta poate candida fara probleme.

“Daca pana la alegeri ICCJ ar da satisfactie ANI, domnia sa nu poate fi impiedicat sa participe la cursa electorala, pentru ca incompatibilitatea nu e de a candida, ci de a ocupa o functie”, a argumentat el, spunand ca problema se va pune la validarea mandatului, in cazul in care Iohannis castiga presedintia.

Intrebat daca ii pare rau ca nu este el candidatul PNL la presedintie, Crin Antonescu a raspuns ca ii pare rau doar ca nu a facut 20 de procente la europarlamentare, asa cum promisese.

Explicatiile ar fi, in opinia sa, doua: fie PNL “nu e in stare de un asemenea proiect”, fie el insusi nu a fost “liderul capabil” sa il duca la capat.