Crin Antonescu: Nu-l pun pe Basescu premier, n-are nicio legatura cu dreapta

Antonescu: I-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta sa plece imediat dupa alegeri

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus, duminica seara, orice tandem cu Traian Basescu, afirmand ca acesta nu are nicio legatura cu dreapta si a dat asigurari ca nu il va pune in niciun caz premier. Declaratia lui Antonescu vine ca reactie la speculatiile lansate de fondatorul PC, Dan Voiculescu, care a sugerat o apropiere intre Crin Antonescu si Traian Basescu.

“De alegatorii sau simpatizantii domnului Basescu e posibil ca orice candidat sa aiba nevoie. Basescu n-are nicio legatura cu dreapta. Nu-l pun pe Basescu premier”, a spus liderul liberalilor.

“Eu raspund pentru declaratiile mele. Cand am spus ca ma retrag din viata politica daca nu va fi demis Traian Basescu am avut in vedere vointa cetatenilor, nu a Curtii Constitutionale.

In legatura cu domnul Voiculescu… Cea mai mare parte din viata sa a fost aliat cu altii, nu cu mine. Ne-am aliat in urma cu doi ani. Daca ieri am avut un schimb de replici, a fost pentru ca nici domnul Voiculescu, nici altcineva, nu imi poate reprosa o apropiere de Traian Basescu. (…) Nu e o luna de cand Traian Basescu declara ca nu am nicio sansa la presedintie, ca sunt mai izolat decat Ahmadinejad. Faptul ca acum, prin declaratiile lor, Traian Basescu si Elena Udrea imi dau si mie certificat de dreapta este destul de straveziu. Faptul ca a doua zi nu ma napustesc asupra lor cu ocari, nu inseamna ca le imbratisez spusele. Nici Basescu, nici Udrea nu au nimic in comun cu dreapta. Prin astfel de declaratii se incearca astfel ruperea USL, gasirea unor naivi in PNL”, a spus Crin Antonescu la Romania TV.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti parteneri de coalitie, Antonescu a comentat si declaratiile vicepremierului Liviu Dragnea, care a spus ca PSD si-a luat “pumni in cap” de la PNL. Presedintele PNL a aratat ca lucrurile nu stau asa. “Eu nu-mi aduc aminte sa fi dat pumni in cap PSD. Daca sunt oameni in PSD care spun despre relatia mea cu PSD ca astia sunt pumni, sa fie sanatosi”.