Crin Antonescu: Nu ma intereseaza impacari si prietenii. Daca situatia tensionata continua, USL se va rupe

Crin Antonescu, presedintele Paridului National Liberal (PNL) si co-presedintele Uniunii Social Liberale (USL) a continuat, luni, sa ii dea replica premierului dupa declaratiile facute de prim-ministrul Victor Ponta.

Crin Antonescu a declarat ca nu il intereseaza o impacare sau o prietenie cu presedintele Partidului Social Democrat (PSD), adaugand ca daca situatia tensionata din Uniunea Social Liberala va continua, sunt mari sanse ca alianta sa se rupa dupa 1 ianuarie.

“Nu ma mai intereseaza impacari, nu ma mai intereseaza prietenii. Ma intereseaza sa salvam decenta, atunci cand vorbim de 12 oameni deja te sperii, vreau doar sa fim decenti”, le-a spus Crin Antonescu jurnalistilor.

Liderul liberal i-a recomandat lui Ponta: “Sa scoata stenogramele, care erau aia 12” parlamentari care ar fi asistat la discutia dintre Antonescu si prim ministru pe tema legii amnistiei, asa cum sustine liderul PSD.

Crin Antonescu a mai spus ca “s-a intamplat un fapt regretabil, nu pentru prima oara, de la o sedinta inchisa, a PNL, care nu este sesiune de declaratii publice, au iesit acele inregistrari”, a explicat Crin Antonescu, notand ca este ciudat ca acest lucru se intampla de fiecare data cand sedintele conducerii PNL au loc in sala de la Camera Deputatilor.

“Din pacate, relatia dintre mine si Ponta nu mai este la fel. Atata vreme cat s-a bazat pe politica a fost o relatie personala foarte buna, pentru ca nu am fost la pescuit impreuna, nici nu am jucat baschet”, dar “USL depaseste cu mult chiar propriii sai lideri”, a mai declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca USL se poate rupe, in conditiile in care acest tip de declaratii din ambele parti continua, si dupa 1 ianuarie, liderul PNL a raspuns: “Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da, dar cata vreme suntem in activitate, incercam sa mergem inainte”.

Sursa foto: adevarul.ro