CRIN ANTONESCU: Parlamentul trebuie sa adopte marti o declaratie privind situatia din Ucraina

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, presedinte al PNL, anunta ca va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina.

“Evenimentele care au loc in Estul Ucrainei, in special in Crimeea, sunt deosebit de grave si pot afecta stabilitatea in zona Marii Negre. Este necesar ca Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii, celelalte tari ale NATO, ONU sa-si exprime ferm suportul pentru statul ucrainean, care are dreptul de a decide singur, fara a fi supus unor presiuni militare, politice sau economice, asupra oportunitatii aderarii la spatiul valorilor democratice europene si euro-atlantice”, se arata intr-un comunicat al presedintelui Senatului, Crin Antonescu, remis duminica de catre PNL.

Citeste si: BASESCU: Granitele Romaniei sunt sigure. Rusia nu isi propune un conflict cu un stat membru NATO

In comunicat se precizeaza ca Romania este o tara care a avut de suferit de pe urma politicii sferelor de influenta.

“Romania este o tara care a avut de suferit de pe urma politicii sferelor de influenta si tocmai de aceea cred ca trebuie sa ne manifestam fara ezitare solidaritatea cu Ucraina, condamnand orice actiune de forta care poate fi interpretata ca o agresiune la adresa unui stat independent.

Si tocmai de aceea cred ca trebuie sa ne manifestam fara ezitare solidaritatea cu Ucraina, condamnand orice actiune de forta care poate fi interpretata ca o agresiune la adresa unui stat independent”, afirma Antonescu.

Presedintele Senatului va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina.

“In calitatea pe care o am de presedinte al Senatului, voi solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca marti, Parlamentul, reunit in sedinta comuna, sa adopte o declaratie privind situatia din Ucraina pentru a ne manifesta astfel preocuparea fata de evenimentele grave care au loc in apropierea noastra. Ca tara vecina cu Ucraina, ca tara situata la frontiera rasariteana a UE si NATO, Romania trebuie sa aiba un profil mult mai pronuntat in aceste zile, sa fie mult mai activa in plan diplomatic si sper ca acest lucru sa se observe la urmatoarele reuniuni internationale in care se analizeaza situatia din Ucraina”, se mai arata in comunicat.

 Sursa foto: realitatea.net