Crin Antonescu: Partidul National Liberal nu va accepta o majorare a cotei unice

Crin Antonescu, presedintele Partidului National Liberal (PNL), a declarat ca cresterea cotei unice nu se va face atata timp cat liberalii vor fi la guvernare, in contextul informatiilor despre unele discutii din USL legate de cresterea taxei la 22 la suta. Antonescu a vorbit pe marginea acestui subiect la postul B1Tv.

“Victor Ponta nu a facut o asemenea propunere. Foarte pe fuga a evocat cateva variante posibile. In niciun caz PNL nu va accepta o majorare a cotei unice”, a spus Crin Antonescu, miercuri seara, la B1 Tv.

Potrivit surselor, prim-ministrul Victor Ponta ar fi propus cresterea cotei unice, de la 16 la 20 sau 22 la suta, dar si reducerea TVA, de la 24 la suta, si aducerea sa la acelasi nivel cu al cotei unice.

Conform unor surse citate de Mediafax, liderii USL au vorbit, la finalul ultimei sedinde comune, despre o varianta a reducerii TVA si a maririi cotei unice, la o valoare de 22 la suta. Discutiile au avut loc referitor la constructia bugetara pentru anul 2014.

Crin Antonescu a marturisit ca a mai avut alte discutii informale cu ministrii liberali pe diferite alte variante ale acestor taxe.

“De ani de zile traim cu totii cu aceleasi probleme – ca se apropie toamna si mai punem cateva taxe cand vedem ca nu avem bani la buget. Nu se va face acest lucru cu noi la guvernare”, a explicat Crin Antonescu.

Intrebat daca PNL ar urma sa iasa de la guvernare, in cazul cresterii unor taxe, liderul liberal a raspuns: “Nu se poate intampla, nu dorim sa iesim de la guvernare, dorim sa guvernam, avem chiar aceasta obligatie asumata”.

Sursa foto: PNL