Crin Antonescu: PNL isi asuma negocierile cu FMI

Crin Antonescu este multumit de negocierea guvernului Ponta cu FMI si BM. “Reducerea CAS, desi o reusita partiala, este prima de acest gen a unui guvern al Romaniei”, a tinut sa precizeze liderul PNL.

“Decizia luata in unanimitate la sfarsitul acestor discutii a fost aceea ca PNL isi asuma din punct de vedere politic si negocierea facuta in numele Guvernului, impreuna cu prim-ministrul, de catre ministrul Finantelor, domnul Chitoiu, si proiectul de buget pe anul urmator” a spus Antonescu, dupa sedinta Biroului Politic National al liberalilor.

Copresedintele USL a subliniat ca reducerea CAS este considerata o ‘indeplinire de mandat’.

“In legatura cu CAS, avem un rezultat care nu este exact cel care noi l-am dorit, dar carein urma discutiilor si printr-un vot unanim a fost apreciat ca o indeplinire de mandat, pentru ca daca intr-adevar nu am reusit ca incepand cu 1 ianuarie sa scadem CAS cu 3%, am reusit, a reusit dl.

 Chitoiu si a reusit Guvernul Romaniei sa avem un angajament ferm pentru al doilea trimestru al anului 2014 si sa vorbim de 5%, ceea ce, chiar daca ne face sa mai asteptam si sa ne mai astepte toti cei care asteapta aceasta masura inca ceva luni, sa aiba un efect economic mai important in momentul adoptarii masurii”, a adaugat Antonescu.